Trailer: Vynikající Spojenec s Denzelem Washingtonem dostal béčkové pokračování

Trailer: Vynikající Spojenec s Denzelem Washingtonem dostal béčkové pokračování
Inside Man: Most Wanted | Universal Pictures Home Entertainment
To se psal rok 2006 a tehdy byl s pokračováním spojován sám Lee. A pak... se nic nedělo. O dvojce se přestalo mluvit, Lee se přesunul k jiným projektům a fanoušci dávno zapomněli na to, že se kdy nějaký další díl chystal. Studia nicméně začala v posledních letech v relativní tichosti na videu chrlit pokračování dávných hitů - viz žraločí Útok z hlubin 2 nebo Oheň 2.
O výše zmíněných pokračováních se dopředu vědělo. Proto mě začátkem roku překvapilo, když jsem projížděl filmografii režiséra M.J. Bassett (vynikající Solomon Kane, zklamání Návrat do Silent Hill 3D) a zjistil, že je podepsán pod Spojencem 2. Příběh se zaměřuje na vyjednavače, jenž musí spojit síly s federálním agentem, aby společně zachránili turisty, kteří jsou drženi jako rukojmí v bance. Jak už vám ale nejspíš podle prvního odstavce došlo, tentokrát se Spojenec do kina nepodívá. Dvojka vznikla pod divizí Universal 1440 Entertainment, jejíž produkce vždy míří rovnou na video (distribuční práva si pro americký trh na letošní rok již zajistil Netflix).
Obsazení sází na neznámé tváře a scénář napsal jistý Brian Brightly, jehož filmografie nenabízí nic, co by stálo za zmínku. Jednička nabídla chytrou strukturu a k tomu nějaký ten sociální komentář navrch, druhý díl je podle prvních ohlasů tak mizerný, jak by jeden od laciného pokračování čekal. Což je škoda už kvůli Bassettovi, který se kdysi profiloval jako nadějný režisér.
Spojenec 2