Zaklínač míří do Brna aneb Trocha fandomovské atmosféry na akci světového formátu

Zaklínač míří do Brna aneb Trocha fandomovské atmosféry na akci světového formátu
Maul Cosplay jako Geralt z Rivie | eosAndy
Už od roku 2004 je v Brně na jaře tradicí, že se zde setkávají fanoušci popkultury z celého světa. Možná již víte, co mám na mysli. Ano, je to Animefest. Největší fandomovský con u nás odstartuje už příští pátek 24. května a trvat bude do neděle 26. května. Tento festival konající se na brněnském Výstavišti je otevřen nejen pro cosplayery, ale také pro všechny věrné fanoušky převážně japonské kultury. Co je Animefest vlastně zač, jaké zajímavé hosty na něm můžeme potkat a jaký program nám organizátoři letos připravili, se dozvíte níže.
Po celou dobu trvání festivalu budou k dispozici prodejní stánky, ve kterých kromě anime, herního či filmového merche budou k dostání i tradiční japonské pochutiny. Nebudou chybět čeští ani zahraniční umělci, kteří vám kromě již předkreslených výtvorů mohou nakreslit obrázek na přání. Může to být vaše oblíbená postava, nebo i vy samotní, fantazii se meze nekladou.
pristi-vikend-bude-brno-ve-znameni-popkultury-nacerpejte-trochu-fandomovske-atmosfery-na-akci-svetoveho-formatu-17
| Lukáš Blažek / Photography
Již od pátku od 18:00 si až do nedělního odpoledne budete moci užívat kvalitního programu, do kterého spadají všemožné workshopy, přednášky o anime, hrách, filmech, cosplayích nebo také soutěže o zajímavé ceny, například o grafické tablety Wacom. Pokud se tedy chcete pobavit, vzdělat se v popkulturním světě, nebo třeba ve tvorbě cosplaye, je to festival, který by vás jistě neměl minout. Chybět nebudou ukázky japonského tradičního bojového umění, které bude k dispozici ve venkovním Stanu bojovníků. Tam budete moci pozorovat profesionály v jejich přirozeném prostředí, kteří vám nabídnou program skládající se z ukázek šermu, bojového umění či sebeobrany. Nebude chybět ani možnost vyzkoušet si vše na vlastní kůži.
pristi-vikend-bude-brno-ve-znameni-popkultury-nacerpejte-trochu-fandomovske-atmosfery-na-akci-svetoveho-formatu-19
| Lukáš Blažek / Photography
Na Animefest dorazí také zahraniční hosté, mezi takovými bude například slavný německý cosplayer známý jako Maul Cosplay, který se proslavil především jako Geralt z Rivie z herní série Zaklínač. Známá cosplayerka jménem Elyon, taktéž z Německa, nebo host až z dálného východu, Tecuró Šimaguči, herec, choreograf a trenér kendžucu, slavný především jako trenér a choreograf bojových scén filmu Kill Bill, který do našeho moravského města dorazí až z Japonska.
pristi-vikend-bude-brno-ve-znameni-popkultury-nacerpejte-trochu-fandomovske-atmosfery-na-akci-svetoveho-formatu-2
pristi-vikend-bude-brno-ve-znameni-popkultury-nacerpejte-trochu-fandomovske-atmosfery-na-akci-svetoveho-formatu-7
Pokud tedy ještě nevíte, co s volným víkendem, chcete se odreagovat a alespoň na pár hodin utéct od tísnivé reality, pak je tato velkolepá akce to pravé pro vás. Jestliže se někdo z vás na Animefest už dlouhodobě chystá, zanechte komentář v diskuzi a třeba mi povězte, jestli je to vaše první připravovaná návštěva, nebo jestli jste již dlouhodobí nadšení účastníci jako já.