Co všechno si pro nedočkavce připravila doprovodná akce k filmu X-Men: Dark Phoenix?

Co všechno si pro nedočkavce připravila doprovodná akce k filmu X-Men: Dark Phoenix?
X-Men: Dark Phoenix | detail plakátu
Vzhledem k 19. výročí od prvního uveřejnění filmu o našich mutantských hrdinech se celosvětově konala beseda, která toto výročí oslavovala. Ani naše redakce nezůstala pozadu a akce v OC Chodov v Praze se účastnila. Přišli zajímaví hosté, pořádaly se soutěže o komiksy Marvelu, na filmové plátno se promítla exkluzivní ukázka z filmu X-Men: Dark Phoenix, který bude pro veřejnost v kinech dostupný od 6. června. Tento ústřižek všem nedočkavým divákům prozradil „Jak Jean ke svým schopnostem přišla“ a všechny navnadil, aby se přišli podívat na celý snímek. Nyní již není pochyb, že nás čekají špičkové herecké výkony, dokonalé CGI efekty a také originální a napínavý scénář.
co-vsechno-si-pro-nedockavce-pripravila-doprovodna-akce-k-filmu-x-men-dark-phoenix-4
Doprovodná akce k filmu X-Men: Dark Phoenix | Martina Hešová
V rámci akce bylo na počest výročí od prvního uveřejněného x-menovského snímku promítnuto také speciální video (X-Men: Legacy), které na všechny přítomné navalilo vlnu nostalgie, poněvadž v sobě ukrývalo veškeré flashbacky (jak na první, tak i na novější filmové snímky této komiksárny). Věrní fanoušci této nikdy nekončící série si tak mohli pohladit dušičky a ty, kteří se doposud s filmy ani seriály nesetkali, to alespoň uvedlo do kontextu.
co-vsechno-si-pro-nedockavce-pripravila-doprovodna-akce-k-filmu-x-men-dark-phoenix-11
Doprovodná akce k filmu X-Men: Dark Phoenix | Martina Hešová
Nechyběli ani cosplayeři, kteří celou akci doprovázeli. Podařilo se nám vyzpovídat samotnou Jean Greyovou (Tyna Cosplay), která o sobě prozradila, že její životní láskou není nikdo jiný než Scott Summers. Myslím, že tato dvojka je vskutku povedená a doufám, že bude romance ve filmu viditelná tak, jak si zaslouží. Wolverin, který se dostavil také, aby zavzpomínal na své slavné časy, se podělil o své mutantské schopnosti s účastníky akce, a tak si mohli vyzkoušet jaké to je být nejznámějším a nejslavnějším mutantem.
co-vsechno-si-pro-nedockavce-pripravila-doprovodna-akce-k-filmu-x-men-dark-phoenix
Tyna Cosplay a Wolvie Cosplay | Martina Hešová
Přítomen byl i grafik, který během dvouhodinové akce maloval na plátno, a v závěru si mohli účastníci toto mistrovské dílo prohlédnout. Nechyběly ani soutěže o komiksy od Marvelu. Děti dostaly komiksy jen kvůli tomu, že došly. Moderátoři jim tímto milým gestem vyjádřili jejich podporu ve čtení a rozvíjení jejich lásky ke komiksovému fandomu.
co-vsechno-si-pro-nedockavce-pripravila-doprovodna-akce-k-filmu-x-men-dark-phoenix-12
Grafické zpracování plakátu v jeho počátcích | Martina Hešová
Na besedu se dostavil také youtuber Honza Potměšil, kterého na YT můžete znát pod kanálem s názvem Videa Honzy Potměšila, který zde přednášel na téma historického kontextu X-Menů. Tato prezentace byla velmi zajímavá; nejen, že nám přiblížila informace ohledně zrodu samotné Dark Phoenix, ale také nám prozradila, kdo byl vlastně jejím tvůrcem. Tím nebyl nikdo jiný než Stan Lee.
co-vsechno-si-pro-nedockavce-pripravila-doprovodna-akce-k-filmu-x-men-dark-phoenix-16
Stan Lee | Martina Hešová
Organizace akce byla skvělá, program zajímavý a kolektiv naprosto špičkový. Určitě pro film nadchla nejen mě, ale také všechny ostatní účastníky.
co-vsechno-si-pro-nedockavce-pripravila-doprovodna-akce-k-filmu-x-men-dark-phoenix-20
co-vsechno-si-pro-nedockavce-pripravila-doprovodna-akce-k-filmu-x-men-dark-phoenix-27