John Wick 3: První ohlasy na očekávanou akční pecku s Keanu Reevesem

John Wick 3: První ohlasy na očekávanou akční pecku s Keanu Reevesem
John Wick 3 | Lionsgate
O čem to je: Ve třetí části této adrenalinové akční série má super zabiják John Wick (Keanu Reeves) v patách celou armádu lovců odměn usilujících o získání 14 miliónů dolarů vypsaných na jeho hlavu. Poté, co porušil pravidla a zabil člena tajného mezinárodního spolku nájemných vrahů High Table, se z Johna Wicka stává excommunicado - psanec, který je terčem zabijáků po celém světě. Připravte se na válku! (Vertical Ent.)
John Wick 3
Od prvního filmu působil John Wick (2014) nekompromisně, nebývale akčně a stylově. Ti, co se štítí násilí, zbraní a krve, by se pochopitelně téhle sérii měli vyhnout obloukem. Srdce vyznavačů akčního žánru nicméně bije na poplach. I u trojky totiž stál režisér Chad Stahelski bok po boku Keanu Reevesovi a dalším parťákům. Odkazy na Matrix (1999) či Blade Runnera (1982) z upoutávek potěšily, pojďme se však zaměřit na první kritické ohlasy ze světa.
Web RottenTomatoes zatím shromáždil 41 recenzí, z nichž je hned 98 procent (!!!) kladných. Průměrná známka činí 8.17 z 10. I třetí film s Johnem Wickem tedy bude s největší pravděpodobností nebývalým zážitkem.
KLADNÉ OHLASY
"Je to drsný, mládeži nepřístupný akční komiks s živými herci. Vynikající záležitost plná akční zábavy."
(Richard Roeper, Chicago Sun-Times)
"Stahelski servíruje přirozeně působící mix CGI a kaskadérství, režíruje balet nábojů a nekonečného násilí na pozadí ponurého velkoměsta."
(Jake Coyle, Associated Press)
"John Wick 3 je zdaleka nejlepším filmem série. Dokazuje, že za poslední dekádu žádná jiná podobně kvalitní akční série nevznikla."
(Brent Goldman, Film Inquiry)
"John Wick 3 je divoký! Série oplývá vysoce kvalitními bojovými scénami, ale když se tempo zvolní, je to na palici. Doklad toho, že Oscaři potřebují kategorii pro kaskadéry."
(Perri Nemiroff, Collider Video)
ZÁPORNÉ OHLASY
"Sledování Johna Wicka 3 je ukázkou čistého estetického znecitlivění - sledované násilí je oproštěno od skutečné bolesti, utrpení, strachu, touhy, triumfu nebo ztráty."
(Andrew Barker, Variety)
John Wick 3
John Wick 3 | Lionsgate