TOP kina ČR: Detektiv Pikachu pokořil Avengery!

TOP kina ČR: Detektiv Pikachu pokořil Avengery!
Pokémon: Detektiv Pikachu | Vertical Entertainment
5. ŽENY V BĚHU (země vzniku: Česká republika)
Tržby 951 tisíc korun / návštěvnost 7.147 diváků
Začínáme na pátém místě, kde se drží Ženy v běhu, tuzemská vztahová komedie ze sportovního prostředí. V kinech je již patnáctý víkend a stále má své diváky. V rámci aktuálního žebříčku Top 20 jde o dlouhodobě nejnavštěvovanější a co se tržeb týče nejúspěšnější titul: 1 milion 231 tisíc diváků a přes 187 milionů korun v rámci tržeb. Trumfnou tohle Avengers: Endgame?

4. TRHLINA (Slovenská republika)
Tržby 963 tisíc korun / návštěvnost 6.154 diváků
Thriller s hororovými prvky na čtvrté příčce. Slovenský snímek se inspiroval stejnojmennou knižní předlohou a na bramborovou pozici stačily tržby pod 1 milion korun. Dle recenzentů není Trhlina nikterak objevná, hororový žánr ovšem táhne. A když se rozkřikne, že vznikl u našich sousedů, je zvědavost o to větší. Narozdíl od další novinky, debutu české režisérky Kristiny Nedvědové, jejíž Sněží! se mezi dvacítku komerčně nejúspěšnějších nedostalo.

3. TERORISTKA (Česká republika)
Teroristka
Tržby 1 milion 223 tisíc korun / návštěvnost 8.066 diváků
Český počin na bronzové pozici. Černá komedie s Ivou Janžurovou v hlavní roli se v kinech hraje šestý víkend a stále je o ni zájem (i když je návštěvnost obecně dost nízká). Za celkovou dobu od uvedení do kin má Teroristka na kontě přes 158 tisíc diváků a 23 milionů korun. Na úspěch Teorie Tygra (2016), předchozího filmu režiséra Radka Bajgara, to ale ani vzdáleně stačit nebude.

2. POKÉMON: DETEKTIV PIKACHU (USA)
Pokémon: Detektiv Pikachu
Tržby 10 milionů 512 tisíc korun / návštěvnost 69.054 diváků
A teď ústřední dvojice filmů, jejichž tržby a návštěvnost se od předchozích diametrálně liší. V rámci tržeb patří druhá příčka neobvyklé detektivce s Pokémonem Pikachem v hlavní roli. Kdybychom však zohlednili počet diváků, tak nám tenhle japonský fenomén předchozích dekád obsadí trůn pro vítěze! Na Avengers: Endgame má náskok přes 8 tisíc diváků, žebříček UFD nicméně zohledňuje tržby... Ale i tak může být Detektiv Pikachu spokojen.

1. AVENGERS: ENDGAME (USA)
Avengers: Endgame
Tržby 10 milionů 592 tisíc korun / návštěvnost 60.718 diváků
A Avengers: Endgame nejistí... Pikacha totiž trumfli v rámci tržeb jen o pár set tisíc. Navíc jim oproti předchozímu víkendu klesly statistiky o celých 59 procent. Takhle strmý pád třetí víkend od premiéry jsem v rámci tuzemských kin nečekal. Suma sumárum si Endgame odnáší necelých 136 milionů korun při návštěvnosti 794 tisíc diváků. Ustojí to Ženy v běhu?

Aktuální žebříček tržeb a návštěvnosti tuzemských kin najdete ZDE.