Sestry Wachowské připravují Matrix 4!

Sestry Wachowské připravují Matrix 4!
Matrix | Warner Bros.
Chad Stahelski si momentálně užívá slávy jako režisér série John Wick, která proslula především pro fantastické akční scény. Když režisér natáčel jedničku (což byl současně jeho debut), měl na čem stavět, protože se již před dvacet let živil coby přední hollywoodský kaskadér. A mimo jiné dělal na kultovním Matrixu, kde se seznámil s Keanu Reevesem. Nyní fanoušky při propagačním kolečku k třetímu Wickovi překvapil informací, že sestry Wachowské (ano, nezapomínejme, že dnes už sestry) připravují Matrix 4!
"Mám ohromnou radost z toho, že Wachowské nejen připravují další Matrix, ale navíc rozšíří to, co milujeme." Stahelski se momentálně věnuje hlavně režii, s návratem k "pouhé" kaskadéřině by v případě Matrixu 4 nicméně ani minutu neváhal. "Stačí, aby zavolaly 'Chceme, abys nám dělal kaskadéra' a já bych tak rychle vyrazil, že by mě nejspíš srazilo auto'", uvedl Stahelski.
I Reeves se nechal slyšet, že by se návratu do série nebránil, v jeho případě je ale háček v tom (pozor, spoiler!), že jeho postava na konci třetího dílu zemřela. Wachowské to ale možná nějak vyřeší. Ostatně, fanoušci milují velké návraty. A Matrix s původními herci i tvůrci? To by bylo přímo obří!
Keanu Reeves
Hugo Weaving, Keanu Reeves
Poznáte nejlepší sci-fi za celou dobu existence kinematografie?