Edu z Mostu! vystřídal za luk a šípy. Co prozradil Michal Isteník o natáčení Živých terčů?

Edu z Mostu! vystřídal za luk a šípy. Co prozradil Michal Isteník o natáčení Živých terčů?
Michal Isteník - Živé terče | Michaela Buchtová
Michal Isteník
Michal Isteník v Živých terčích | Pavla Černá / Česká televize
Můžete popsat postavu Aleše Kuželíka?
MUDr. Aleš Kuželík je člověk, jehož světonázor stojí za vyslechnutí. Je myslím dobrý ortoped. Je úspěšný ve své práci a je si toho vědom. Určitě nebude divákům hned na první dobrou sympatický, ale není to špatný chlap. Jen s tou arogancí si asi došel pro nášup. Snad aby k sobě nikoho nepouštěl příliš blízko, používá aroganci, ironii a sarkasmus jako obranný štít. Rozhodně bych s ním chtěl být kámoš, protože na něj bude spolehnutí. A taky myslím, že je s ním sranda, někdy.
Během natáčení jste si zastřílel z luku. Bylo to poprvé? Bavilo vás to?
K lukostřelbě jsem si čuchl vůbec poprvé a ohromně mě to chytilo. Stále ještě přemýšlím, že bych si chodil zastřílet ve volném čase. To soustředění na těch pár pohybů, které musíte udělat, než šíp vyletí, nádherně pročistí hlavu.
Most!
Most! | Česká televize
Říkal jste, že během natáčení Mostu! jste se musel mračit i mezi záběry, abyste s postavou Edy neztratil kontakt. Musel jste něco takového dělat i s Alešem?
Aleš není takový pruďas jako Eda, ale rozhodně to taky není úplně usměvavý klučina. Myslím, že v tomhle ohledu byly náročné jen tak dva tři dny. Ale i tak jsem si to ohromně užíval. Opravdu nevím, jak to dělá, ale Honza Hřebejk sestavil fantastickou partu. Je nás tam pět kamarádů, kteří se znají od střední školy. Já se dobře znal s Vaškem Hanzlem a trochu s Igorem Orozovičem, ale s Táničkou Pauhofovou a Matějem Andělem jsme se seznámili až na place. Prosmáli jsme se celým natáčením.
Co vás na tomto projektu nejvíce zaujalo?
Scénář se mi líbil už při prvním čtení a Honza Hřebejk ho ještě dost upravoval při natáčení. Myslím, že se diváci můžou těšit na to, na co jsem se těšil já, než jsem jel na první natáčecí den. Na napětí, humor a Viktora Preisse.
Michal Isteník
Michal Isteník v Živých terčích | Petra Závodná
Poznáte herce v ikonických siluetách? I. část