Co si nesmíte nechat ujít v kinech v červnu 2019

Co si nesmíte nechat ujít v kinech v červnu 2019
Muži v černém: Globální hrozba | Columbia TriStar
Sophie Turner
X-Men: Dark Phoenix (2019)
Datum premiéry: 6. 6. 2019
Žánr: Akční, sci-fi
Režie: Simon Kinberg
Index natěšenosti: 6.5 z 10
X-Men: Dark Phoenix by dle řady odkazů a zpráv mohli uzavřít jednu komiksovou éru. Proč? Z prozaicky-obchodních důvodů. Značka se od studia 20th Century Fox přesunula k Disneymu, který vládne Marvelu.Na co se můžeme těšit?"Jean Grey (Sophie Turner) je zasažena neznámou a smrtící kosmickou silou, která ji promění v jednoho z nejsilnějších mutantů. I s podporou ostatních X-Menů Jean zápasí nejen se svou nově nabitou a nestabilní silou, ale i se svými osobními démony. Postupně se dostává do děsivé spirály a ztrácí nad sebou kontrolu. Navíc její myšlení začíná ovlivňovat tajemná postava (Jessica Chastain), která přichází s nebezpečnými návrhy na využití její ničivé síly."
X-Men: Dark Phoenix

Jue Huang, Wei Tang
Poslední večery na Zemi | CG Cinéma
Datum premiéry: 6. 6. 2019
Žánr: Drama, mysteriózní
Režie: Gan Bi
Index natěšenosti: 7.5 z 10
Pro vyznavače artu tu máme jednu čínskou laskominu. Poslední večery na Zemi je dílem jednoho z nejtalentovanějších tamních filmařů, který diváky zavede do fantaskních ruin provinčního města a vyvrcholí padesátiminutovým záběrem bez jediného střihu. Meditace natočená ve stylu neo noir má na webu RottenTomatoes 93 procent kladných recenzí. Pro fanoušky asijské kinematografie a artových snímků povinnost.
Poslední večery na Zemi

Chris Hemsworth, Tessa Thompson
Muži v černém: Globální hrozba | Columbia TriStar
Datum premiéry: 13. 6. 2019
Žánr: Akční, komedie, sci-fi
Režie: F. Gary Gray
Index natěšenosti: 6.5 z 10
Muži v černém s rapujícím Willem Smithem patřili v druhé polovině 90. let za popkulturní klasiku. Spolu s dalšími filmy se originální látka spojená s potíráním mimozemšťanů vytratila a vyprázdnila. Může současná resuscitace s podtitulem Globální hrozba na diváky zafungovat? Tvůrce má prvotřídní: režíruje F. Gary Gray, autor osmého filmu série Rychle a zběsile, v hlavních rolích se představí Chris Hemsworth, Liam Neeson a další. Vstupuje se však již počtvrté do téže vody. Navíc chybí Will Smith a Tommy Lee Jones. Jenom aby to nedopadlo jako Krotitelé duchů v roce 2016...
Muži v černém: Globální hrozba

83e5506b
| trailer
Datum premiéry: 20. 6. 2019
Žánr: Animovaný, komedie, rodinný
Režie: Chris Renaud, Jonathan del Val
Index natěšenosti: 7 z 10
Oblíbení mazlíčci jsou zpátky a spolu s nimi se schyluje k dalšímu neobyčejnému dobrodružství. První film pokoušející se podat zprávu o tom, co naši zvířecí parťáci dělají, když nejsme zrovna doma, před třemi roky tvůrcům vynesl přes 875 milionů dolarů. Snad budou autoři stejně inovativní a vtipní, protože napodruhé už nebude tak jednoduché zaujmout. Značka ale potáhne, o tom žádná.
Tajný život mazlíčků 2

Anne Hathaway, Rebel Wilson
Podfukářky | MGM
Datum premiéry: 20. 6. 2019
Žánr: Komedie
Režie: Chris Addison
Index natěšenosti: 7 z 10
Rebel Wilson a Anne Hathaway jsou podfukářky! Drzá komička a drobná kráska chtějí "pumpnout" boháče tohoto světa o pořádný balík peněz. Vše funguje do té doby, než se dámy stanou jedna druhé vážnou konkurencí. Nenáročná komediálně-akční řachanda na obzoru? Nebo opětovně vytlučená sláma v lákavě podaném balení? Povíme si po premiéře. Podfukářky režíroval Chris Addison, herec, který se coby autor podílel na úspěšném seriálu Viceprezident(ka).
Podfukářky

565e1a73
| Universal Pictures
Datum premiéry: 27. 6. 2019
Žánr: Drama, fantasy, hudební, komedie
Režie: Danny Boyle
Index natěšenosti: 7.5 z 10
Oscarový režisér Danny Boyle se pustil do bytostně britského tématu, hudebního filmu pojednávajícího o muzice The Beatles. Pro novinku Yesterday je ale důležitější osobou scenárista Richard Curtis, který má na kontě novodobé klasiky Deník Bridget Jonesové (2001), Láska nebeská (2003) nebo Piráti na vlnách (2009). O čem pojednává film Yesterday? O alternativní realitě, v níž nikdo kromě neúspěšného kytaristy a muzikanta neví o slavné hudební skupině The Beatles. A náš "hrdina" (Himesh Patel) se toho pokusí náležitě využít.
Yesterday | Universal Pictures,

9e793993
| trailer
Datum premiéry: 27. 6. 2019
Žánr: Horor, mysteriózní, thriller
Režie: Gary Dauberman
Index natěšenosti: 6.5 z 10
Strašidelná panenka z produkční stáje Jamese Wana se do českých kin vrátí na konci června. Hlavní hrdinkou je tentokrát Judy Warrenová (Mckenna Grace), dcera vyšetřovatelů paranormálních jevů Eda a Lorraine Warenových. Judy se spolu s dospívajícími dívkami (Madison Iseman a Katie Sarife) stane cílem posedlé panenky poté, co ji rodiče přinesou domů jako jeden z jejich artefaktů. Producent, režisér a scenárista James Wan má na kontě celou řadu komerčně úspěšných hororových filmů a sérií. Ta s panenkou Annabelle v hlavní roli se k nim pochopitelně též řadí; první dva filmy totiž při investovaných 22 milionech dolarů celosvětově utržily přes 560 mega! Umělecká kvalita je nicméně o poznání vrtkavější, když první film má na webu RottenTomatoes pouhých 29 procent kladných recenzí a ten druhý naopak 70 procent. Uvidíme jak si panenka a její oběti povedou do třetice.
Annabelle 3
Ve kterých filmech hrála tato monstra?