TOP kina USA: Titanic narazil na další ledovec

TOP kina USA: Titanic narazil na další ledovec
Titanic | 20th Century Fox
Kdo si myslel, že Avengers rychle dojde dech, ten se nemohl více mýlit. Opět padaly rekordy a i když to tentokrát nebylo absolutní, výsledná čísla vytváří úplně novou formu úspěchu. V USA se o víkendu snímek propadl o 58,7% a připsal si solidních 147,3 milionů. Jedná se o druhý nejlepší zámořský výsledek z druhého víkendu (první příčku nakonec udržel Star Wars: Síla se probouzí se 149.2 miliony). Jde o jeden z prvních rekordů, co Avengers nepokořili, ale padla jiná, podstatně důležitější hranice - již o druhém víkendu snímek překročil celosvětově 2 miliardy dolarů, překonal o nějaké ty drobné Titanic a jde o druhý nejúspěšnější film historie. Dosavadní skóre je 2,193 miliardy, první místo drží Avatar s cifrou 2,787 miliardy dolarů.
Minulý víkend bychom netipovali, že oba filmy Jamese Camerona tak lehce padnou. Teď už ta šance reálně klepe na dveře. Avatar totiž své částky dosáhl za 34 týdnů promítání a Endgame má za sebou dva. Může ve výsledku zvládnout i tři miliardy? Pokud ano, bude to pro Camerona do budoucna (pokud jde o jeho čtyři návraty na Pandoru) pořádná výzva.
Která novinka se odvážně vydala na steč se superhrdiny? Nejlépe se uvedl podprůměrně hodnocený thriller The Intruder s Dennisem Quaidem, který skončil druhý s 10,8 miliony. Za velké zklamání platí třetí místo pro romantickou komedii Srážka s láskou se Sethem Rogenem a Charlize Theron. Snímek má totiž přímo nadšené reakce a s takovou měl otevřít minimálně za 25 milionů. Místo toho má 9,7 na třetím místě. Mizerné startovné. Do desítky se prodral ještě animák UglyDolls. Ten naopak prý za moc nestojí a jeho debutových 8,5 milionů na čtvrtém místě odpovídá.
Jak si vedly ostatní filmy, to zjistíte v našem kompletním žebříčku US tržeb.
top-kina-usa-titanic-narazil-na-dalsi-ledovec
UglyDolls