Pozitivní bulvár: Adam Sandler znovu dokázal, že emoce mu nejsou cizí

Pozitivní bulvár: Adam Sandler znovu dokázal, že emoce mu nejsou cizí
Volání o pomoc | Columbia TriStar
Před pár měsíci se ale fanouškům pořadu Saturday Night Live připomněl ve své vážnější poloze, když vzdal - pravda, vtipnou, ale současně dojemnou - písničkou hold svému kamarádovi a bývalému kolegovi Chrisi Farleymu:
Chris Farley, Adam Sandler
Farley svého času patřil mezi největší hvězdy SNL a měl slušně našlápnuto k tomu, aby si v Hollywoodu rozjel velkou kariéru. Než se k tomu však stihl propracovat, náhle zemřel v pouhých 33 letech na předávkování drogami. A jeho přátele, mezi které Sandler patří, na něj dodnes s láskou vzpomínají.
Chápu, proč se Sandler ve své nejtypičtější "debilní" poloze divákům líbí, ale osobně jsem měl vždycky slabost pro jeho citlivější verzi. Neukazuje ji často, ale když už na ni dojde, obvykle to stojí za to. Vždy mi bylo líto, že podobné problesky nevidíme v rámci jeho filmografie ve větší míře, protože takový monolog z Volání o pomoc, kde hraje muže, který přišel o rodinu během útoku 11. září, je jednou z nejsilnějších scén, jaké jsem kdy ve filmu viděl...
Pokud každopádně Sandlera v jeho vážnějších rolích neznáte, určitě si dejte trio Opilí láskou, zmíněné Volání o pomoc a The Meyerowitz Stories - nejenže ze sebe Sandler dostává maximum, ale jsou to i fantastické filmy.
A ať to není jen vážně: zkuste po letech docenit Malého Nickyho - Satana Juniora. Stojím si za tím, že jeho hodný vyvrženec z Pekla si to zaslouží!
Opilí láskou
Ben Stiller, Grace Van Patten, Adam Sandler, Elizabeth Marvel