Velkofilm Jan Žižka: Na palubu naskakuje jeden z nejlepších světových střihačů

Velkofilm Jan Žižka: Na palubu naskakuje jeden z nejlepších světových střihačů
Steven Rosenblum a Petr Jákl | Bioscop
Snímek Jan Žižka bude stříhat hollywoodský autor podílející se na řadě legendárních děl, trojnásobný držitel oscarové nominace Steven Rosenblum (Statečné srdce, Krvavý diamant, Zrození národa).
Petr Jákl ml., Steven Rosenblum
Steven Rosenblum a Petr Jákl | Bioscop
„V podstatě se stal další zázrak v řadě. Zdálo se mi naprosto nereálné, že by právě Steven mohl kývnout na střih Žižky. Jeho rukama prošly takové filmy jako Legenda o vášni, Pearl Harbor, Poslední Samuraj, Krvavý diamant i můj vůbec nejoblíbenější film Statečné srdce a spousta dalších,“ nemohl Jákl uvěřit, kdo se rozhodl ujmout jeho filmu.
Steven Rosenblum
Steven Rosenblum
Rosenblum si totiž pečlivě vybírá, s kým bude spolupracovat. „Je pro mě velice důležité dělat na dobrých projektech s příjemnými lidmi. Hodně mě to ovlivňuje a Petra jsem si oblíbil už během našich telefonických hovorů. Navíc mám rád režiséry, kteří mi dají volný prostor, abych mohl stříhat i podle toho, jak to cítím já sám a potom na to reagují. A Petr je v tomhle úžasný. Popovídáme si, jak by to asi mělo vypadat, pak se na to podívá a společně to doladíme, aby to mělo správnou dynamiku a vyznělo to tak, jak chce. Pak zase diskutujeme, co uděláme dál,“ chválí Steven spolupráci. Jákl k tomu dodává: „Pro mě je to neuvěřitelná škola sedět s někým takovým každý den ve střižně a společně na všem pracovat. Není to jenom skvělý střihač, ale i naprosto úžasný člověk. Hodně se spolu zasmějeme, občas zajdeme na víno. Je pro mě velkou inspirací, ale je v tom i radost a pohoda a o to víc mě to celé těší.“
Příběh o Janu Žižkovi světoznámého střihače ihned zaujal, stejně tak jako žánr a herecké obsazení „Opravdu mě to chytlo za srdce a myslím, že i diváci v Americe tomu dobře porozumí. Že je to uhrane charakterem a příběhem o lásce a boji, stejně jako tomu bylo u Statečného srdce a Mela Gibsona,“ připomíná Rosenblum.
Velkofilm Jan Žižka by měl přijít do kin v roce 2020.
Kdo je kdo v očekávaném velkofilmu "Jan Žižka"?
Téma4. 12. 2018
Kdo je kdo v očekávaném velkofilmu "Jan Žižka"?
Ve kterých filmech hrála tato monstra?