Studio Ghibli hledá lidi - chce natočit Miyazakiho poslední film

Studio Ghibli hledá lidi - chce natočit Miyazakiho poslední film
Hajao Mijazaki | Ghibli
Pokud tedy nějaké znáte nebo jste sami animátorem, vězte, že se můžete přihlásit. Ovšem kromě toho, že musíte umět nádherně malovat a mít zkušenosti s animací a programy jako OpenToonz, Retas a Photoshop, musí vám být přes dvacet let, musíte umět japonsky a bydlet v Zemi vycházejícího slunce.
studio-ghibli-hleda-lidi-chce-natocit-miyazakiho-posledni-film-1
| NHK
Podrobnosti ohledně filmu Miyazaki stále tají, ale ze zveřejněných zpráv vyplývá, že natáčení začne letos v říjnu a potrvá rok a půl. Novinku od Miyazakiho tak neuvidíme dříve jak v roce 2021.
Podle dříve zveřejněných zpráv by se měl snímek jmenovat Kimitachi wa Dou Ikiru ka (“Jak žiješ?”). Název vychází ze stejnojmenné knihy Genzabura Yoshina a vypráví příběh mladého chlapce, který začne myslet sám za sebe.
Hajao Mijazaki
Hajao Mijazaki | NHK
Sám Miyazaki uvedl před dvěma lety k tématu připravované novinky toto: "Film je o tom, jak tato kniha ovlivňuje protagonistův život. Celý film nám bude trvat natočit 3 až 4 roky."
Zda se tak skutečně stane, uvidíme. Zatím nemáme potvrzeno nic, ale věřím, že pokud se podaří animátorům najít potřebné chybějící síly a vše natočit, půjde o úžasný filmový zážitek.