Trailer: Nová Nenávist si brousí zuby na nejznepokojivější horor roku

Trailer: Nová Nenávist si brousí zuby na nejznepokojivější horor roku
Nenávist (2020) | Sony
Byl to právě americký Kruh, který v roce 2002 celé šílenství odstartoval. Nejenže byl výborně hodnocený, ale z pokladen si odnesl čtvrt miliardy dolarů. Producenti tušili, že by tady mohli narazit na zlatou žílu a začali remakovat všemožné další kousky. A většinou bez úspěchu (ostatně, ono i v případě Kruhu se dalším dílům nedařilo). Nenávist byla zpočátku podobně výrazná, ale následující dva díly už nevydělaly (ten třetí byl dokonce tak mizerný, že putoval rovnou na video a řada diváků o něm ani neslyšela).
Ale horory extrémně táhnou a podobné značky nemohou spát věčně. Samara to zkusila s návratem dva roky zpátky s Kruhy a pohořela. Příští rok přijdou ke slovu naštvaní duchové z Nenávisti (někdy též uváděno jako Smrtící nenávist) a protože už nás od premiéry dělí pouhých pár měsíců, vydalo studio první trailer. A nutno uznat, že má hodně znepokojivou atmosféru:
Nenávist
Uznejte sami, to není nejhorší lákadlo na horor. Než začnete protáčet panenky, že už někdo zase točí remake, je třeba na obranu nového filmu uvést, že si ho produkčně hlídá legendární Sam Raimi (Evil Dead, Stáhni mě do pekla) a režii dostal na starost Nicolas Pesce, což je autor výborně přijatých (a dost svérázných a ujetých) hororů Oči mé matky a Piercing.
Pesce navíc podle všeho nenatočil pouhý otrocký remake: "Momentálně fungují takové ty chytřejší, nápaditější horory, a to chceme natočit. Snažíme se příběh citlivě aktualizovat, bude to něco jiného. Venku je tisíc filmů alá Nenávist, a my to chceme uchopit jinak. Náš film je vystaven spíš jako Sedmička... je v něm policejní drama, které celou zápletku pohání. Vyšetřovatelka Andrea dostane na starost případ, který vše rozhýbe."
To rozhodně zní jako nový přístup a jsem zvědavý, co člověk jako Pesce s podobnou látkou udělá. Novou Nenávist napsal Jeffrey Buhler (Řbitov zvířátek, Potomek), česká premiéra je stanovena na 2. ledna 2020.
Nenávist
Nenávist | Sony