Trailer: George Clooney se po dvaceti letech u filmu vrací k televizní tvorbě

Trailer: George Clooney se po dvaceti letech u filmu vrací k televizní tvorbě
Catch-22 | Hulu
Minisérie Catch-22 bude šestidílná a vzniká exkluzivně pro streamovací službu Hulu. George Clooney se na ambiciózním projektu podílí herecky, produkčně i režijně (natočil první dvě epizody). Dnes tu máme první trailer, který slibuje věrné zachycení satirického ducha legendární předlohy:
Upoutávka (v dobrém slova smyslu) hodně připomíná Mariňáka (2005) od Sama Mendese, ale nejvíce se samozřejmě nabízí připomenutí povedené adaptace režiséra Mikea Nicholse z roku 1970. Oficiální popis knihy je následující: Ve své nejslavnější knize Joseph Heller na základě vlastních zkušeností s armádou píše o světě, v němž je vše postavené na hlavu. Odehrává se za druhé světové války a v sérii absurdních epizod vyprávěných z hlediska několika různých postav satiricky napadá krutost a nesmyslnost válečné mašinerie. Hlavní postavou je poručík letectva Yossarian, který je svou bombardovací letkou ze základny na ostrově Pianosa ve Středozemním moři nucen útočit na různá italská města, a stejně jako jeho druhové ve zbrani se snaží udržet si uprostřed válečného šílenství a navzdory absurdním příkazům svých nadřízených zdravý rozum a dostat se domů.
Clooney se rolí generála Scheisskopfa vrací na televizní obrazovky po dlouhých dvaceti letech - v kultovní Pohotovosti končil v roce 1999. Hlavní postavu Yossariana hraje Christopher Abbott, v dalších rolích Catch-22 se diváci mohou těšit na Hugha Laurieho, Kyla Chandlera, Giancarla Gianniniho nebo Martina Delaneyho. Premiéra na Hulu je stanovena na 17. května.
Hlava 22
Hlava 22