Terminátor 2: Jaký paradox provázel uvedení kultovního filmu do kin?

Terminátor 2: Jaký paradox provázel uvedení kultovního filmu do kin?
Terminátor 2: Den zúčtování | Lionsgate
Snímek během natáčení provázely nejrůznější problémy, které k legendám často patří (překročený rozpočet, boj s producenty o to, co se opravdu natočí). Filmaři museli také řešit, že jim dětská hvězda doslova rostla před kamerou (a to včetně neoblíbeného mutování). Snímek se ale nakonec povedlo bez větších problémů dokončit způsobem, jaký Cameron plánoval a v kinech se z něj stal okamžitý hit (dodnes jde s půl miliardou na tržbách o nejúspěšnější díl série). Terminátor však neprodával jen lístky do kina.
Velmi dobře se mu překvapivě vedlo i v hračkářském průmyslu:
Překvapivě proto, že Terminátor 2: Den zúčtování byl stejně jako právě uváděný Temný osud vybaven certifikátem R a tudíž vůbec necílil na děti.
Navzdory tomu se hračkám fenomenálně dařilo, což lze jednak připsat na vrub popularitě Arnolda Schwarzeneggera a pak jde také o potvrzení toho, že pánové si zkrátka rádi hrají v každém věku :) Jistě, dnes je ze sběratelství obrovský byznys. Ale to se bavíme hlavně o precizně vyvedených figurkách.
Počátkem devadesátých let nic takového v oběhu nebylo a druhý Terminátor měl takové ty laciné plastové hračky jak z tržnice. Ale v tom zkrátka bylo kouzlo devadesátek. Ostatně, "termoš" v tom tehdy zdaleka nebyl sám...