Top kina USA: Hellboy přišel o svého filmového otce a tím ztratil i poslední diváky

Top kina USA: Hellboy přišel o svého filmového otce a tím ztratil i poslední diváky
Hellboy (2019) | Lionsgate
Pravda, psal se rok 2004 a do vypuknutí velké komiksové horečky ještě pár let zbývalo, přesto šlo o ohromné zklamání (Spider-Man 2 ten samý rok zvládl 783 milionů). Solidní prodeje na videu nicméně přiměly studio k tomu, že dostal rohatý pekelník pod del Torovou taktovkou druhou šanci. Rozpočet byl v případě Zlaté armády 85 milionů, tržby 160. Lepší, ale na to, aby známý režisér dokončil svou plánovanou trilogii, to nestačilo. Máme tu restart.
Novým Hellboyem se stal David Harbour (Stranger Things), jehož v eRkové podívané vyslal do kin režisér Neil Marshall (Soudný den). A je z toho slušná katastrofa. Snímek to ve velkém schytal v recenzích a ani diváci nového Roháče nepodpořili. Snímek otevřel až na třetím místě za pouhých 12 milionů. Navzdory sníženému rozpočtu (50 milionů) se novou sérii rozjet nepovede a film navíc pošramotí komerční pověst eRkových komiksáren (přičemž pohrobkem tu není rating, ale opravdu mizerná kvalita filmu).
O něco lépe se uvedla komediální fantasy Little, v níž se upracovaná podnikatelka Regina Hall pod tlakem přemění do svého 13 letého já. Recenze se drží v průměru, vychvalovaná je mladičká Marsai Martin, která je pod filmem současně podepsána i jako výkonná producentka. Startovné na druhém místě za 15,5 milionů je pro produkci za dvacku jasným vítěstvím.
Největší losery víkendu máme teprve před sebou. Až osmá skončila o premiérovém víkendu romanťárna After: Polibek, která vychází z internetové fan-fikce, v níž randí studentka s Harrym Stylesem (One Direction). Zpěváka se do adaptace ukecat nepovedlo, takže film nikoho nezajímal a otevřel jen za 6,2 milionů. Zdaleka nejhůře se ale umístil animák Hledá se Yetti studia Laika. Navzdory fantastickým recenzím si snímek nenašel své diváky (dost lze vinit matný marketing) a je z toho jen 5,7 milionů na devátém místě.
Jak si vedly ostatní filmy, to zjistíte v našem kompletním žebříčku US tržeb.
Hledá se Yetti
Marsai Martin