Nejmocnější superhrdinské obleky Marvelu

Nejmocnější superhrdinské obleky Marvelu
Wasp a Ant-Man | Marvel Studios
A jelikož se v poslední době nemluví o nikom jiném než o Avengers: Endgame studia Marvel, pojďme se tedy podívat na zoubek jejich oblečení a zjistit, který oblek je nejmocnější. Od premiéry prvního filmu uběhlo již dvacet let a za tu dobu změnili hrdinové jak svou image, tak i šatník. Tak schválně, jestli se trefíme i do vašeho názoru. Jen upřesním, že jdeme od nejslabšího po nejsilnější oblek a že oblekem je myšleno to, co hrdina skutečně nosí na sobě, nikoli výzbroj, kterou si nosí s sebou. Thor a Captain America jsou proto ze hry stejně jako Vision nebo Winter Soldier.

Black Widow

nejmocnejsi-obleky-marvelu-2
Black Widow | Marvel Studios
Natasha Romanoffová není žádnou superhrdinkou, ve smyslu, že nemá žádné superschopnosti. Přesto je jednou z nejnebezpečnějších Avengers. Své dovednosti a zkušenosti získala jako špion a vycvičený zabiják, který ví, jak správně použít své dovednosti. Ke štěstí jí tak stačí jednoduchý černý oblek, který chrání tělo před zbytečnými a nepříjemnými odřeninami, škrábanci a modřinami. Přesto se i její oblek dočkal jistých změn a to díky Tonymu Strakovi, který do jejího obleku zabudoval speciální náramky, které dokáží do jejích pěstí vpustiti elektřinu a omráčit nepřítele. Později byly dokonce obohaceny i o elektrické disky, které může vrhat na menší vzdálenost. Pro připomenutí je použila v Občanské válce na zpomalení Black Panthera.

Captain Marvel

nejmocnejsi-obleky-marvelu-3
Captain Marvel | Marvel Studios
Carol je výjimečná sama o sobě a žádný oblek na tom nic nemění a ani ho nepotřebuje. Navíc se nejedná o nic mimořádného, její oblek je obyčejnou uniformou speciálních jednotek rasy Kree. Má ale mnoho vychytávek, které se občas hodí. Pomineme-li fakt, že si ho Carol může nastavit jak chce a že v něm má úžasného Mohawka na hlavě, je to užitečná pomůcka. Obsahuje totiž univerzální překladač, analyzátor a komunikátor a to nemluvíme od úžasné helmě, která se dokáže změnit ze skafandru na vodní masku. Poměrně slušné na obyčejnou uniformu, že?

Star-Lord

nejmocnejsi-obleky-marvelu-10
Star-Lord | Marvel Studios
Ačkoli jeho oblek nevypadá nijak extra, nejde mu odepřít, že i on má několik es v rukávech. Prvním je helma za Star-Lordovým uchem, která stejně jako ta Carolina umí být maskou do vesmíru i displejem jeho zařízení. A pak jsou tu boty, které mu umožňují létat.

Falcon

nejmocnejsi-obleky-marvelu-5
Falcon | Marvel Studios
Řeč je o experimentální vojenské výzbroji EXO-7 Falcon, která díky dvěma neprůstřelným a naprosto flexibilním křídlům umožňuje svému majiteli létat. A svého vylepšení se samozřejmě dočkal i jeho oblek, který se nakonec rozrostl o speciální brýle které mu umožňují odhalit i nepatrného Ant-Mana, odnímatelného dronu, jménem Redwing, a miniaturních raket. To už je slušná výbava.

War Machine Mark IV

nejmocnejsi-obleky-marvelu-11
War Machine | Marvel Studios
Jak samotný název napovídá, tento oblek stvořil Tony Stark k jedinému účelu - válce. War Machine není tak vypiplaný a uhlazení jako Iron Manův oblek, ale neschází mu nic z jeho výbavy. War Machine je létající tank a Mark IV je jeho nejdokonalejší verzí.

Spider-Man (Iron Spider)

nejmocnejsi-obleky-marvelu-9
Iron Spider | Marvel Studios
I tento nový oblek vytvořil Tony Stark a tak není divu, že svému majiteli poskytuje co největší pohodlí a potřebnou výbavu, na podporu jeho úžasných schopností. Zapomínat nesmíme ani na čtyři vysunovací pavoučí nohy i schopnost obleku měnit jeho vlastnosti až do podoby skafandru, když to Peter potřebuje (viz Infinity War).

Ant-Man

nejmocnejsi-obleky-marvelu-1
Ant-Man | Marvel Studios
A je tu jeden z mála obleků, který nevytvořil mocný Tony Stark. Toto mocné zařízení umožňuje jeho nositeli měnit svou velikost od těch nejmenších bytostí až po ty největší během setiny sekundy. Helma navíc obsahuje speciální komunikátor, díky kterému se Ant-Man dokáže domluvit s mravenci i jinými druhy hmyzu.

Wasp

nejmocnejsi-obleky-marvelu
Wasp a Ant-Man | Marvel Studios
Hope na svůj oblek čekala skutečně dlouho, ale nakonec se dočkala a stejně jako ten Ant-Manův umožňuje svému majiteli se smršťovat a zvětšovat podle libosti. Hope však má oproti Ant-Manovi jedno vylepšení - má křídla jako správná vosa. To ale není všechno, zatímco Ant-man musí před každou změnou velikosti mačkat knoflík, Waspin kostým mění velikost intuitivně a má blastery!

Doctor Strange

nejmocnejsi-obleky-marvelu-4
Doctor Strange | Marvel Studios
Stejně jako Caron Danversová, ani doktor Strange nepotřebuje žádný oblek navíc, aby byl mocný. Jeho magické schopnosti jsou výjimečné i tak a poskytují mu neuvěřitelnou moc. Přesto má nějaký ten prvek navíc, který se již párkrát osvědčil. Za prvé má svůj plášť, pravda je trošku svéhlavý, ale i tak se Stevenem udržuje vřelé pouto a kromě toho, že udržuje doktorova záda v teple, umožňuje mu i létat. A za druhé je tu amulet ve tvaru oka, který jak se ukázalo ukrývá Kámen nekonečna.

Hulkbuster 2.0

nejmocnejsi-obleky-marvelu-6
Hulkbuster | Marvel Studios
Pokud by se Hulk utrhl ze řetězu a odmítl jít do hajan, sestrojil Tony speciální oblek, který by měl být schopný zeleného vazouna zastavit. I tato zbroj se časem dočkala vylepšení, zatím nejmodernější verzí je Hulkbuster 2.0, ale jak nám plakáty k Endgame prozradily, dojde i na Hulkbuster a určitě půjde o jeho dokonalejší verzi.

Black Panther

nejmocnejsi-obleky-marvelu-8
Black Panther | Marvel Studios
Oblek Black Panthera je z vibrania, je tedy téměř nezničitelný jakoukoli lidskou zbraní. A stejně jako jsou různé modely Iron Manovy zbroje, i Black Pantherův hábit má své verze. Ta nejnovější dokáže být schovaná v T'Challaově náhrdelníku, takže se může vládce Wakandy stát Black Pnatherem kdykoli a kdekoli bude potřebovat. Navíc má nově i absorpční a přerozdělovací schopnosti, díky kterým dokáže pohltit jakýkoli útok proti němu a následně ho přeměnit v mocný pulz kinetické energie. Přidejte si jeho schopnost neustále opravy obleku, vestavěný komunikátor a nehlučnou obuv a dostanete jeden z nejmocnějších obleků.

Iron Man Mark L

nejmocnejsi-obleky-marvelu-7
Iron Man | Marvel Studios
Vítězem ale nemůže být nikdo jiný než Tony Stark. Jeho výjimečnost je nezpochybnitelná. Co Tony ztrácí na schopnostech a dovednostech, to získal na vynalézavosti, pohotovosti a neuvěřitelném intelektu. A všechny tyto vlastnosti dokáže přetavit v něco tak výjimečného jako je Iron Man Mark L. Od premiéry prvního Iron Mana uběhlo 11 let a od té doby Tony své obleky zdokonaluje, vyrobil jich 50! V Infinty War se fanoušci dočkali jeho nejmocnější zbroje Mark L (tedy Mark 50).
Jen pro znalce marvelovek! Máte na to?
V hrudi je zabudovaný obloukový reaktor, repulzní děla v dlaních, schopnost letu, vylepšenou sílu a odolnost. To vše obsaženo v jediném trojúhelníku na Tonyho hrudi, ze kterého se oblek rozloží díky nanotechnologii. Je to tedy zcela přenosný superhrdinský oblek, do kterého se může jeho majitel obléci kdykoli potřebuje a změnit do jakékoli podoby potřebuje. Umí vypustit i nanity, aby pomáhali s letovým systémem, opravovali poškození nebo dokonce dokázali vytvořit přídavnou výzbroj jako čepel nebo štít. A nyní je tu jen jediná otázka, zda Mark L najde uplatnění i v Endgame, nebo si na Thanose Tony připraví ještě dokonalejší verzi... Podle zveřejněných obrázků sází fanoušci na Mark 85. Pokud je tomu tak, je to další voda na mlýn teorii, že se v Endgame hodně posuneme v čase, protože mezi Mark 50 a Mark 85 je poměrně velká díra a ani Tony Strak nedokáže své obleky tvořit jak na bežícím páse...
Marvel: poznáte, kdo je na fotce?