Star Wars útočí - Mandalorian, virtuální realita, atrakce v Disney parku i nová hra!

Star Wars útočí - Mandalorian, virtuální realita, atrakce v Disney parku i nová hra!
Millennium Falcon: Smugglers Run | Lucasfilm Ltd.
Od 11. do 15. dubna probíhal v Chicagu festival Star Wars Celebration, na kterém se všichni účastníci a fanoušci dozvěděli ty nejnovější informace ze světa Star Wars. Jednotlivé panely věnované různým pořadům a dalším produktům pod hlavičkou Star Wars tak celé 4 dny hrnuli to nejzajímavější. Pojďme si tedy představit ty nejpodstatnější informace.
Mandalorian - první hraný seriál ze světa Star Wars vzniká pod vedením Jona Favreaua. Mandalorian tak patřil k jednomu z největších lákadel a kromě Favreaua se oficiální prezentace seriálu zúčastnili i herci Pedro Pascal, Gina Carano a Carl Weathers. Premiéra čeká Mandaloriana 12. listopadu letošního roku na streamu Disney+. Děj seriálu se odehrává pár let po událostech z filmu Star Wars: Epizoda VI - Návrat Jediho a točí se kolem Mos Eisley a zločineckého podsvětí.
Mandalorian
Mandalorian | Lucasfilm Ltd.
"Co se stalo po pádu Impéria mě vždy přitahovalo," uvedl Favreau. "Rebelové uspěli a co se stalo pak? Kdo přežil a co se dělo, když Nová republika převzala vládu? Když se nad těmito otázkami zamyslíte, dojde vám, že to nebylo nijak růžové. Jsou tu pozůstatky Impéria, přežili jen ti nejsilnější a v galaxii vládne spíše chaos než pořádek."
Celý panel si můžete prohlédnout na vloženém videu.
Vedle Mandaloriana ale Lucasfilm představil i další produkty. Jedním z nich je virtuální realita s názvemVader Immortal. Hra nás seznámí s další kapitolou Vaderova života. Události navazují na další hru virtuální reality s názvem Star Wars: Secrets of the Empire a zavede nás na planetu Mustafar v období mezi Pomstou Sithů a Novou nadějí. Hráči se dostanou do Vaderovy pevnosti a mohou se stát aktivní postavou v centru všeho dění.
"Vždy jsem hledali další možnosti, jak novým způsobem prozkoumat svět Star Wars," uvedla prezidentka Lucasfilm Kathleen Kennedy. "ILMxLAB se velmi těšili na spolupráci s Davidem S. Goyerem na dalším Star Wars zážitku, který dovolí fanouškům cestovat k Vaderovi domů a třímat v ruce světelný meč."
Celá série bude mít 3 díly a autorem scénáře je zmíněný Goyer. Hra by měla spatřit světlo světa ještě tento rok nejdříve na Oculus Quest.
Tím ale herní nabídka nekončí. Ještě tento rok vyjde i další hra ze světa Star Wars s názvem Star Wars Jedi: Fallen Order. Děj hry se bude odehrával během tzv. temných časů, které zmínil ve filmech Obi-Wan Kenobi a dějově zapadne opět mezi Epizody III a IV, kdy jsou Jediové pronásledování po celém Galaxii. I zde se díky vstřícnosti studia Disney můžete pustit celý panel ze záznamu.
A pokud vám ani to nestačí, tak je tu další špek v podobě nová atrakce v Disneylandu s názvem Galaxy's Edge. Podle všeho se bude se jednat o jedno z největších Star Wars hřišť na světě. Atrakce se otevře v květnu v Disneylandu v Anaheimu a v srpnu i v Disney Worldu v Orlandu. Součástí bude i jízda Millennium Falcon: Smugglers Run. Návštěvníci budou moci řídit Millenium Falcon, pracovat na ní jako mechanik a opravovat vše, co se během letu poškodí nebo působit jako střelec. A až doletí do cíle mohou přesednout na další atrakce - na tržiště Black Spire Outpost na planetě Baatu nebo si odpočinou v Ogině kantýně za zvuků kapely Figrin D'an and the Modal Nodes . Při návštěvě tržiště si mohou návštěvníci navrhnout vlastní svtelný meč u stánku Savi's Lightsabers, zakoupit si na dálku ovládaného droida v Mubo's Droid Depot, nechat si uvařit vesmírný oběd nebo zakoupit hračky všech druhů.
star-wars-utoci-mandalorian-virtualni-realita-atrakce-v-disney-parku-i-nova-hra
star-wars-utoci-mandalorian-virtualni-realita-atrakce-v-disney-parku-i-nova-hra-3
Největším lákadlem je ale bezesporu i interaktivita samotné atrakce. Všichni návštěvníci parku si mohou stáhnout do svých mobilních zařízení aplikaci Disney Parks Play a pomocí ní ovládat droidy a počítače, překládat nápisy z mimozemských jazyků, poslouchat tajné rozhovory a načítat čárové kódy na rekvizitách po celém parku. Chybět ale nesmí ani mistr Yoda a hudba od dvorního skladatele Star Wars Johna Williamse. A pokud dojde i na samotné osvěžení, tak i na to ve světě Star Wars mysleli a oblíbené nápoje renomované značky Coca Cola budou k dostání ve speciálních lahvích navržených pouze pro potřeby zábavního parku.
Když to tak vidím, tak mě ani nemrzí skutečnost, že prezident Disney Studios Robert Iger uvedl, že Star Wars čeká po premiéře Epizody IXs podtitulem The Rise of Skywalker pauza.
"Bereme si pauzu," uvedl Iger doslova. "Sága Skywalkerů s Epizodovu IX končí a proto je nejvyšší čas mezi ní a dalšími filmy, které přijdou udělat nějaký čas pauzu. Máme několik filmů, na kterých pracujeme, ale neoznamujeme je a ani neplánujeme žádné premiéry."
14dac7d9
Star Wars: The Rise of Skywalker | Lucasfilm Ltd.
Pro fanoušky Star Wars se ale nemusí jednat o žádnou špatnou zprávu, chystá se toho více než dost a pokud by jim nestačil výše zmíněný seriál Mandalorian, tak je tu ještě i hraný seriálový prequel k Rougue One s Diegem Lunou v hlavní roli opět určený pro Disney+.