V čem podle "nového Batmana" Twilight sága předběhla svou dobu?

V čem podle "nového Batmana" Twilight sága předběhla svou dobu?
Robert Pattinson jako Batman | Summit Entertainment
"Nedávno jsem se díval na Twilight sága: Nový měsíc a opravdu to má neuvěřitelně dobrý soundtrack. Úplně jsem zapomněl, jak ten soundtrack předběhl svého času dobu," uvedl Pattinson na adresu Nového měsíce.
Ještě zajímavější postřeh měl představitel Edwarda k tomu, jak se k fenoménu dnes staví mladí lidé. "Zdá se, že mladí lidé, dvacetiletí, se k tomu začali dost mít. Je to fascinující druhá vlna lidí, kteří to oceňují, což je svým způsobem cool. Myslím, že kdykoli se něco stane obřím fenoménem, vždy se najdou lidé, které to prudí čistě proto, že je všude. Ale nyní je Twilight už vlastně retro: soundtrackem, módou. Oh, je to všechno tak dekádu staré."
Co mě nejvíc překvapuje jako třicátníka (a není to poprvé, co jsem se s tímhle postřehem setkal), že dnes je retro něco, co je deset let staré. Pokud jde o filmy, v mém osobním žebříčku jsou staré filmy sedmdesátky minulého století, retro nastupuje na pomezí osmdesátek a devadesátek a cokoli od začátku nového tisíciletí vnímám jako nové kousky. Ony už jsou ale některé "nové" i 19 let. Inu, čas opravdu letí. Tak schválně, co bude retro za 10 let.
Robert Pattinson, Kristen Stewart
Robert Pattinson, Kristen Stewart