TOP kina USA: Kina ovládl Captain Marvel, ale tentokrát ten od DC

TOP kina USA: Kina ovládl Captain Marvel, ale tentokrát ten od DC
Shazam! | Warner Bros.
Shazam! je v rámci DC Comics zajímavá postavička. Úplně prapůvodně se totiž postava jmenovala Captain Marvel a ve čtyřicátých letech byla dokonce populárnější než Superman. Později ale vydavatelství, pod kterým vznikla, zkrachovalo a když si postavu v 70. letech koupili v DC Comics, už si v Marvelu zaregistrovali Captain Marvel pro hrdinku, která je shodou okolností také nyní v kinech. Shazam! tak v podstatě začal po přejmenování od nuly, nikdy už své původní popularity nedosáhl a i proto je jeho 56 milionů na prvním místě výborné startovné. Dvakrát tolik s ohledem na rozpočet, který se vešel do stovky. S takovou by se měl film nejen stoprocentně zaplatit, ale studiu i nemálo vydělal. Ostatně, už v tuhle chvíli z ostatních trhů přistála do kasy další stovka. To jediné, co superhrdinovi s duší dítěte může zlomit vaz, je nástup Avengers. Ti jsou ale ještě tři dlouhé týdny daleko.
Druhou ambiciózní víkendovou novinkou je nová adaptace Řbitovu zvířátek Stephena Kinga. První verze z roku 1989 utržila ve své době 57 milionů, což by dnes po započtení inflace bylo cca 131 mega. Na horor slušné číslo. Nová verze má o něco lepší ohlasy a start za 25 mega na druhém místě (a stála jen 21). Dalších 17 milionů již přišlo ze zbytku světa, o zelených číslech je tedy předem rozhodnuto. Megahit ve stylu To se sice nekoná, ale i tak bude nový Řbitov zvířátek patřit mezi ty nejúspěšnější tituly podle Mistra strachu.
Nejlepší filmy podle mistra strachu Stephena Kinga, autora hororu To
Téma21. 9. 2019
Nejlepší filmy podle mistra strachu Stephena Kinga, autora hororu To
Drama The Best of Enemies s Taraji P. Henson a Samem Rockwellem debutující na šestém místě vychází ze zajímavých historických událostí - v 70. letech minulého století řešili na jedné škole desegregaci tak, že své síly museli spojit černošská aktivistka (Henson) a šéf Ku Klux Klanu (Rockwell). Recenze jsou bohužel vlažnější a start za 4,5 milionů také díru do světa neudělá. Film stál nicméně jen desítku, má minimální marketing a byl nasazen do pouhých 1705 kin, takže je výsledné číslo vlastně docela ok.
Dumbo naopak potvrdil pověst propadáku. Ústup na třetí místo by ještě nutně nevadil, ale tržby klesly o 60% a po dvou týdnech má ušaté slůně na celosvětovém kontě 215 milionů, přičemž vyšlo na obrovských 170 (plus nemalé peníze padly na reklamu). U myšáka si po tohle debaklu nejspíš začnou hodně rozmýšlet, jestli je opravdu nutné točit tolik hraných remaků.
Jak si vedly ostatní filmy, to zjistíte v našem kompletním žebříčku US tržeb.
Amy Seimetz
top-kina-usa-kina-ovladl-captain-marvel-ale-tentokrat-ten-od-dc