Avengers: Endgame - proč by se měl Thanos bát Iron Mana?

Avengers: Endgame - proč by se měl Thanos bát Iron Mana?
Avengers: Infinity War | Marvel Studios
Natáčení tak velkých a utajovaných filmů jako jsou poslední dva díly Avengers s sebou přináší mnoho problémů. Je tu mnoho detailů, na které si musíte dát pozor; pokud točíte oba díly, je třeba vše rozplánovat a zabránit tomu, aby něco nevyšlo na povrch. To je například i jeden z důvodů, proč představitel Spider-Mana Tom Holland pro Infinity War a Endgame nedostal k dispozici scénář.Důvod je naprosto jasný, Tom má totiž problém udržet jakékoli tajemství. Pokud si bratři Russovi chtěli udržet přehled o tom, co kdo vypouští do médií, museli Tomovi dát jen jeho dialogy a nic víc.
Tom Holland
Spider-Man: Homecoming
„Tom ani netušil s jakým hrdinou bude daný dialog vést,“ uvedl Joe Russo. „Používali jsme i nejasné termíny pro to, abychom mu popsali, co po něm chceme a co se bude v dané scéně dít. Všechno to bylo proto, že má Tom problém držet jazyk za zuby.“
Nejzábavnější na tom všem je ale fakt, že nejmladší člen hereckého obsazení není jediným problematickým článkem. Takových je v celém seznamu víc a Anthony a Joe Russovi se proto rozhodli, že vytvoří i několik falešných scénářů a hercům je rozdají s tím, aby i oni sami byli tak zmatení, že se v tom nevyznají natolik, aby mohli něco prozradit.
„Při natáčení nemůžeme věřit nikomu,“ dodal Joe Russo. „Je lehčí číst falešný scénář a konec filmu, protože pak nejsou herci pod tlakem toho, že ví, co se stane a pak to musí tajit.“
Natáčení tak bylo pro mnoho herců, zvláště pro Hollanda, vskutku velmi náročné, protože moc nevěděli, co vlastně dělají, ale podle režisérů to bylo nevyhnutelné.
„Pracovali jsme velmi tvrdě, abychom tajemství filmu ochránili, protože je to konec 10letého vyprávění a myslím si, že mnoho lidí do toho vložilo neuvěřitelné množství emocí a práce a zaslouží si ten nejlepší zážitek ze sledování daného filmu. Je samozřejmě těžké o tom nemluvit, protože tím žijete tak dlouho a intenzivně, rozhodli jsme se proto zmírnit tlak na lidi tím, že jsme jim říkali méně, měli tak méně odpovědnosti a řekli jsem jim vždy jen to, co vědět museli, což pro ně bylo myslím si snazší.“
Zvláště střeženým tajemstvím byl osud Iron Mana. První trailer nám jasně ukázal, že Tony Stark pomalu ztrácí naději na to, že ho ve vesmíru někdo najde a zachrání. Díky nové várce trailerů už ale víme, že Tony se na Zem dostane a že ho stejně jako ostatní Avengers čeká finální boj. A právě Tony a jeho genialita, která mu s největší pravděpodobností spolu s Nebulou opět zachrání kůži, je to, čeho by se měl Thanos obávat. Ptáte se proč?
Avengers: Infinity War
Avengers: Infinity War
Od chvíle, kdy se objevil Thanos a zničil polovinu lidstva i Avengers, se fanoušci dohadují o tom, kdo a jak by mohl Thanose porazit. O Thanosových možných přemožitelích jsme napsali celý článek, ale je tu jeden, který si zaslouží zvláštní pozornost – Tony Stark. Obsadit Roberta Downeyho Jr. do role Tonyho Starka bylo tím nejlepším a nejdůležitějším rozhodnutím studia Marvel. Podle všeho se Robert pro roli Iron Mana narodil a odvedl úžasnou práci. Nikdo z nás už si neumí představit, že by se do jeho obleku měl obléci někdo jiný. Jeho význam pro celé Marvel universum je neodiskutovatelný a potvrdil to i Thanos, když se s Tonym setkal na Titánu. Jak sám řekl, byl jediným, kdo byl postižen věděním. Právě Tony totiž může být tím, koho se Thanos bojí ze všech nejvíc. A proč?
Iron Man není nejmocnějším a nejsilnějším Avengerem, ale je naprosto výjimečným. Tony je totiž jediným Avengerem, kterého Thanos zná jménem a pamatuje si ho. Je tedy evidentní, že jeho schopnosti i skutečnost, že v Avengers zastavil Thanosovu první invazi na Zem, jež chystal skrze Lokiho a Chitauri, dělají z Iron Mana hrozbu. Tony je totiž jediným realistou celého týmu Avengers. Uvědomuje si všechna rizika, zvažuje možnosti, vymýšlí, plánuje... Dokáže si spočítat dvě a dvě a nebojí se to říct. Raději proto problému předchází dřív, než se stane.
Robert Downey jr.
Robert Downey Jr. | če
Thanos se navíc bojí Starka ještě z jednoho důvodu – je odhodlaný bránit svou planetu ať to stojí, co to stojí, budí proto respekt a učí se ze svých chyb a zkušeností, díky čemuž stále vylepšuje a vyvíjí nové formy a podoby obleku pro sebe i ostatní Avengery. Každá jeho porážka ho dělá paradoxně lepším a silnějším! Navíc je tu 99% šance, že pro Endgame Tony vytvoří nový oblek. S ohledem na zveřejněný design nových stavebnic LEGO by se mělo jednat o Mark 85.
A pak je tu ještě jedna podstatná výhoda – spojení s Nebulou. Již dříve se režiséři Joe a Anthony Russovi nechali slyšet, že role Nebuly bude pro příběh Avengers podstatná, a my nyní nejspíše víme, proč. To, že uvízla v jedné lodi s Tonym Starkem, rozhodně není náhoda. Navíc se stává Tonyho esem v rukávu, ne proto, že je na Benataru sám, ale i proto, že se během té doby, kdy čekají a doufají v záchranu, může dozvědět vše o Nebulině otci – Thanosovi. Znát každý detail jeho charakteru, jeho minulost i osudy jeho dětí je v rukou takového muže jako Tony další zbraň, kterou dokáže jeho úžasný mozek využít. Když se totiž Tony dokáže díky Nebuliným znalostem dostat Thanosovi do hlavy, dokáže předvídat jeho další kroky!
Tak teď už jen dostat Tonyho a Stevea Rogerse do jedné místnosti (což se od Občanské války nestalo) a Thanos má na problémy zaděláno. Tak 25. dubna v kině! :-)
avengers-endgame-proc-by-se-mel-thanos-bat-iron-mana-a-tom-holland-nevlastil-scenar
| Marvel Studios