Vrátí se Tim Burton k superhrdinskému žánru?

Vrátí se Tim Burton k superhrdinskému žánru?
Batman se vrací | Warner Bros.
Prvního Batmana natočil Burton v roce 1989 a i po letech je to zatraceně působivá podívaná (umocněná nejen dobou vzniku, ale i tím, že Burton měl tehdy nápadů na rozdávání). Atmosférou je možná ještě zajímavější pokračování Batman se vrací z roku 1992, kde slavný režisér přitlačil na pilu divnosti a hororu tak silně, až z toho měly svého času děti noční můry (což nemyslím ve zlém - ten film mě kdysi sice děsil, ale i tak jsem ho miloval).
Dneska už je Burton jinde. Osobitého filmaře do jisté míry semlely komerční projekty, které odstartoval slaboučký remake Planety opic a od té doby oblíbený filmař hledá ztracenou formu. Právě uváděný Dumbo vysněným návratem na výsluní nebude a fanoušci proto přišli z otázkou, zda by si Burton nechtěl po téměř třiceti letech znovu vyzkoušet komiksový žánr.
Pokud byste rádi slyšeli ano, musíme vás zklamat. Burton je rád, že točil komiksy v době, kdy to působilo nově a neokoukaně, ale dnes už si není jistý tím, jestli by se dokázal pro něco podobného nadchnout. Vzhledem k tomu, kolik komiksových filmů ročně vzniká, se dá jeho postoj naprosto chápat.
Tim Roth, Mark Wahlberg
Michael Keaton, Michelle Pfeiffer