TOP kina ČR: Na české filmové ženy "Captain Marvel" prostě nemá!

TOP kina ČR: Na české filmové ženy "Captain Marvel" prostě nemá!
LOVEní | BontonFilm
5. DUMBO (země vzniku: USA)
Dumbo
Na pátém místě skončil nový film studia Disney, hraně-triková verze slůněte Dumba. Režisér Tim Burton upozadil zvířecí hrdiny a dal přednost těm lidským, což snímku přineslo rozpačité recenze a ve výsledku též nižší tuzemskou návštěvnost. Dumbo se o premiérovém víkendu promítal ve 145 kinech (bezkonkurenčně nejvíc ze všech uváděných snímků), do kterých přišlo 14.187 diváků. Tržby činily 2 miliony 128 tisíc korun. Celosvětově má snímek prozatím na kontě 116 milionů dolarů a za ostatními novými disneyovkami výrazně zaostává.

4. MY (USA)
My
109 kin měla k dispozici další čtvrteční novinka, hororově laděný snímek My, jehož režiséra Jordana Peelea předcházela pověst multižánrového génia (na Oscarech uspěl jeho scénář k filmu Uteč). Na novinku My vyrazilo 15.915 diváků, kteří v pokladnách nechali 2 miliony 358 tisíc korun. Celosvětově má snímek s rozpočtem 20 milionů dolarů na kontě přes 174 mega! Snad se Peele neohraje a bude i v dalších filmech přinášet neotřelá témata a přístupy.

3. CAPTAIN MARVEL (USA)
Captain Marvel
Origin Captain Marvel na třetí příčce. Komiksová superhrdinka si celosvětově pomýšlí na miliardu (zatím má 990 milionů dolarů) a v rámci těch českých ji o čtvrtém víkendu od premiéry vidělo v 53 kinech 19.018 diváků. Tržby činí 3 miliony korun. Za necelý měsíc si tak z tuzemských kin první ženský marvelovský origin odnáší tržby 60 milionů korun a návštěvnost přes 362 tisíc diváků.

2. LOVENÍ (Česká republika)
LOVEní
Ester Geislerová klesla po předchozím prvenství na druhou příčku. Ale nemusí si zoufat. Do 85 kin přišlo na komediální vztahovku 21.570 diváků, kteří za lístky utratili 2 miliony 280 tisíc korun. Dvakrát překonat Captain Marvel? To je dobrá vizitka.

1. ŽENY V BĚHU (Česká republika)
Po předchozím klopýtnutí (skončily "až" třetí) se na první příčku vrací další česká komediální vztahovka, Ženy v běhu. Devátý týden od premiéry na ni přišlo do 86 kin 23.444 diváků. Tržby činily 3 miliony 529 tisíc korun. Celkově má snímek na kontě 1 milion 119 tisíc 980 diváků. Finanční zářez je následující: přes 172 milionů korun!
Velké dobrodružství Čtyřlístku
Velké dobrodružství Čtyřlístku | Falcon
Jak si vedly další čtvrteční novinky? V rámci žebříčku Top 20 Unie filmových distributorů patřilo sedmé místo dobrodružnému dramatu Arctic: Ledové peklo (6.286 diváků, 951 tisíc korun). Válečné romantické drama Zraněná srdce, které se natáčelo i v České republice, skončilo dvanácté (3.196 diváků, 457 tisíc korun). Dokumentární film Westwood: Punk, Icon, Activist pojednávající o výrazné postavě britské módy a aktivismu se umístil devatenáctý za 726 diváků a 79 tisíc korun. V rámci předpremiéry do kin navíc zavítalo Velké dobrodružství Čtyřlístku, které se dostalo na patnáctou příčku díky za 1.711 diváků a 258 tisíc korun.

Aktuální žebříček tržeb a návštěvnosti tuzemských kin najdete ZDE.