Pozitivní bulvár: Morgan Freeman proměnil svůj ranč na útočiště včel

Pozitivní bulvár: Morgan Freeman proměnil svůj ranč na útočiště včel
Villa Capri | Broad Green Pictures
Oblíbený 81 letý herec je známý svou charitativní činností i zájmem o životní prostředí. Nyní se ukázalo, že má ještě jeden koníček, kterým myslí na druhé - zajímá se o včely. Na svůj ranč v Mississippi si Freeman pořídil 26 včelstev, aby přispěl k záchraně těchto opylovačů, kteří v USA následkem účinků pesticidů, klimatických vlivů a... tak nějak všeho, v čem má lidstvo prsty, začínají vymírat. Jen pro příklad - podle USDA (National Agricultural Statistics Service) bylo v roce 1947 ve Spojených státech na šest milionů včelích úlů. V roce 2008 už jich bylo jen 2.4 milionu a číslo neustále klesá.
Freeman se proto rozhodl na svém obřím pozemku v Mississippi vydat do boje na vlastní pěst: "Nikdo se pořádně nevěnuje tomu přivést včely zpět na zemi. Neuvědomujeme si, jak jsou důležité pro planetu, pro vegetaci. Mám spoustu kvetoucích věcí a mám také zahradnici. Protože se také včelám věnuje, vše, co dělá, už má ověřené, takže máme spoustu akrů jetele, pěstujeme levanduli, mám tam zhruba 140 magnolií a obrovské květy."
Inu, někdo rád hlasitě mluví o tom, jak by planetu neustále zachraňoval a někdo slova prostě vynechá, dá se do práce a skutečně to dělá. Díky za to!
Morgan Freeman
Morgan Freeman