Kus historie: Vzpomínka na dobu, kdy chtěl Michael Jackson koupit celý Marvel

Kus historie: Vzpomínka na dobu, kdy chtěl Michael Jackson koupit celý Marvel
Stan Lee a Michael Jackson | YouTube
Jacksonův Neverland byl takový Disneyland v malém, takže asi nepřekvapí, že tam návštěvníci mimo jiné mohli narazit i na sochy Batmana, Spider-Mana a Supermana v životní velikosti. Nebyla to jen ozdoba, Jackson byl opravdu zapálený fanoušek komiksů a před téměř třiceti lety to chtěl řádně využít.
Marvel tehdy zdaleka nebyl miliardovou dojnou krávou. Společnost měla finanční problémy, které bylo třeba vyřešit. Do téhle problematické éry přišel Jackson s tím, že by chtěl hrozně moc hrát Spider-Mana. Stan Lee mu ale nechtěl na postavu poskytnout práva. Jackson proto přešel na vyšší level a zkoušel koupit rovnou celý Marvel. To by mu nejen zajistilo roli pavoučího muže, ale dokonce by si ho prý i sám zrežíroval. Peníze na něco takového tehdy jednoznačně měl, nakonec z toho ale nic nebylo a prvním oficiálním Spider-Manem uvedeným do kin se stal o dekádu později Tobey Maguire.
Nebyl to jediný komiksový hrdina ze stále Marvelu, jehož chtěl Jackson urvat pro sebe. David Hayter, scenárista prvních X-Menů, uvedl následující: "Přivedli mě ke castingu, takže jsem mohl vidět, jak Terence Stamp zkouší roli Xaviera a Janet Jackson s Marií Carey Storm. A taky přišel Michael Jackson, který chtěl hrozně moc hrát roli Profesora X. Bylo to úžasné."