Forrest Gump: Proč jsme se nikdy nedočkali pokračování, i když existuje scénář?

Forrest Gump: Proč jsme se nikdy nedočkali pokračování, i když existuje scénář?
Forrest Gump | 1994 Paramount Pictures
Z nějakého důvodu chtěli tvůrci do příběhu zapojit i O.J. Simpsona, což byl napřed úspěšný hráč amerického fotbalu, poté moderátor a herec (detektiv Nordberg v Bláznivé střele), v roce 1994 čelil obvinění z vraždy své manželky (rozsudek zněl nevinný) a o pár let později stejně mazal do vězení za další zločiny včetně loupeže a únosu. Forrest by skončil na zadní sedačce Bronca ve chvíli, kdy jím O.J. ujížděl před policií a vznikla z toho slavná honička.
Eric Roth, scenárista původního filmu i autor dvojky uvedl, že se mělo pokračovat pět minut po skončení jedničky - Forrest by seděl na lavičce a čekal na syna, až se vrátí ze školy. Protože by jeho firma měla problémy a on byl vdovec, začal by tančit, aby měl peníze pro syna. Tanec měl sloužit jako oslí můstek ke scéně, v níž by si Forrest zatančil s princeznou Dianou.
Film měl končit bombovým útokem v Oklahoma City, čehož by byl Forrest přítomen a komentoval by to svým tradičně jemným způsobem. Ke smůle Rotha svůj scénář odevzdal 10. září 2001 a o den později přestalo být vše s teroristickými útoky žádoucí. Z pokračování proto ze dne na den sešlo.
Tom Hanks
Tom Hanks, Gary Sinise