Premiéry v kinech: Uloví Ester Geislerová chlapa?

Premiéry v kinech: Uloví Ester Geislerová chlapa?
LOVEní | BontonFilm
PAŠERÁK (režie: Clint Eastwood)
Pašerák
Clint Eastwood je zpátky coby režisér a herec. Jeho Pašerák je inspirován skutečnými událostmi Earla Stonea, zlomeného starého muže, který v tíživé životní situaci vezme práci kurýra mexického drogového kartelu (aniž by o tom věděl). Někdejší válečný veterán si finančně polepší, problémy ho nicméně pomalu dostihnou, a nejen z jedné strany. Kromě mafiánů se na něj totiž zaměří též policejní vyšetřovatel v podání Bradleyho Coopera.
Sedmatřicátý režijní celovečerák Clinta Eastwooda se vyznačuje autorovými trademarky: dojde na politicky nekorektní rasistické narážky, jízlivý humor a prvotřídní herectví. Pravdou zůstává, že mnozí recenzenti berou filmařského barda tak trochu na milost, ale neudělali byste to v jeho 88 letech též? Prozatím si Pašerák od tuzemské kritiky vysloužil známku 62 procent. Na důchod to ještě rozhodně nevypadá.

LOVENÍ (režie: Karel Janák)
LOVEní
A máme tady další českou vztahovou komedii ze "života", v níž hlavní hrdinka (tentokrát Ester Geislerová) hledá chlapa a své místo v lidské společnosti. Tentokrát režíruje někdejší "hvězda" filmů pro teenagery Karel Janák a dle prvních ohlasů si po svém "IT experimentu" Důvěrný nepřítel (2018) napravuje pověst.
Recenzenti snímku LOVEní prozatím dávají 65 procent. Na stereotypy prý narazíme i v tomto snímku, oproti ostatním spřízněným žánrovkách však jde o filmařinu na velmi vysoké řemeslné úrovni. Bude z toho letošní jarní kinohit?

MANŽELSKÉ ETUDY: NOVÁ GENERACE (režie: Hana Třeštíková)
Manželské etudy: Nová generace
Po matce Heleně Třeštíkové se do vod časosběrného dokumentu pustila dcera Hana. Filmová producentka se Manželské etudy pokouší přiblížit generaci třicátníků, o nichž natočila Novou generaci. Vztahové peripetie sleduje na dvojici někdejších technařů, která se vzala, má dítě, dům a hypotéku. Snímek se tedy zcela přeorientoval na život v současnosti, kdy se atomizovala rodina, lidé jsou většími solitéry a "osobnostmi", což s sebou nese celou řadu nových komplikací.
Recenzenti prozatím dávají Manželským etudám: Nové generaci 61 procent, přičemž největší výtkou vůči snímkou je filmařská nedůslednost, kdy některé důležité etapy a záběry z civilního života trojice prostě chybí a divák si musí domýšlet.

PUTOVÁNÍ SE SOBÍKEM (režie: Guillaume Maidatchevsky)
Putování se sobíkem
A na závěr něco pro rodiny s dětmi. Koprodukční dobrodružství Putování se sobíkem diváky zavede do Laponska, kde budou sledovat první rok životu malého soba. Ailo se narodil ve Finsku za polárním kruhem a musí si brzy navyknout drsnému podnebí. "Mohutná srst mu umožňuje přežít teplotu i okolo -40°C. Při svém putování Laponskem Ailo potkává další obyvatele této nádherné krajiny. Ať již hbitého hranostaje, nebezpečné vlky, chytrého rosomáka, polární lišku, chundelatou veverku, tichou sovu nebo vysoko létajícího orla." Dokumentem diváky v českém znění provede Marek Eben.
Recenzenti snímku prozatím dávají 75 procent.

Seznam všech březnových premiér najdete ZDE.
Seznam všech filmů v kinech podle % hodnocení uživatelů Kinobox.cz najdete ZDE.