Řbitov zviřátek: První ohlasy na děsivý horor podle Stephena Kinga

Řbitov zviřátek: První ohlasy na děsivý horor podle Stephena Kinga
Řbitov zviřátek (2019) | detail plakátu
O čem to je: Doktor Louis Creed (Jason Clarke) se s manželkou a dvěma dětmi přestěhoval z velkoměsta na venkov, do velkého domu na kraji lesa. V něm se ukrývá hřbitov domácích mazlíčků, na kterém místní děti odnepaměti pohřbívají svá zvířata, ať už uhynula přirozeně, nebo se stala obětí rušné silnice protínající městečko. Zatímco lékař Louis se ke smrti staví pragmaticky jako k definitivnímu konci, jeho žena Rachel (Amy Seimetz) má po hrůzostrašných zážitcích z dětství s tématem smrti obrovské problémy a hlavně chce před „vědomím konečnosti“ chránit své děti.
Když soused, Jud Crandall (John Lithgow), najde ležet u cesty mrtvého Churche, kocoura jejich dcery Ellie (Jeté Laurence), rodiče najednou nevědí, co dceři říct. Je to právě Jud, kdo Louisovi prozradí, že když kocoura co nejdřív pohřbí na zvířecím hřbitově, nebudou jí muset říkat vůbec nic. Kocour se vrátí. Ale trochu jiný. Divočejší. Nebezpečnější. Jeho návrat spustí lavinu děsivých událostí, které Louisovi a jeho blízkým převrátí život vzhůru nohama. Smrt kocoura totiž nebyla zdaleka posledním úmrtím... (CinemArt)

Řbitov zviřátek: Ukázka z filmu

Řbitov zviřátek
Z prvních uvolněných upoutávek na nový Řbitov zviřátek to na bůhvíjakou pecku nevypadalo. Osobně mě nejvíc štvalo prozrazení děje, návodné lekačky a přílišné tlačení na pilu. První uvolněná filmová ukázka (viz výše) však dává fanouškům naději, že by to nakonec mohlo dopadnou podobně jako návrat snímku To.
Dokládají to i první kritické ohlasy na webu RottenTomatoes, které jsou dost nadšené. Z 24 kritik je hned 22 pozitivních (92 procent kladných ohlasů!) a průměrná známka činí 7.8 z 10. Takže se v první půlce dubna budeme v kinech "prvotřídně" bát.
"Film uspěl tam, kde verze z roku 1989 pohořela kvůli neuspokojivému konci. V novince rezonuje podobně silně jako knižní předloha."
(Britt Hayes, indieWire)
"Řbitov zviřátek je zábavný a děsivý film - budete se bavit, jak si jednotlivé postavy projdou peklem a zase zpět."
(Jim Vejvoda, IGN Movies)
"Režiséři Kevin Kolsch a Dennis Widmyer stvořili hrůzostrašné mistrovské dílo. Je to temné, je to napínavé, je to zlověstné. Příběh o smrti a žalu je v této verzi ještě bezútěšnější."
(Alyse Wax, ComingSoon.net)
"Chytře napsáno a dynamicky natočeno s pár znepokojivými výjevy. Řbitov zviřátek si novou verzi rozhodně zaslouží."
(JimmyO, JoBlo's Movie Emporium)
Řbitov zviřátek
5bf5a419