TOP kina USA: Sexuální obtěžování, cystická fibróza a lidstvo pokorně ustupující nepříteli

TOP kina USA: Sexuální obtěžování, cystická fibróza a lidstvo pokorně ustupující nepříteli
Captive State | Focus Features
Než přišla Wonder Woman aneb Příšerné komiksové filmy se ženami v hlavních rolích
Téma24. 8. 2019
Než přišla Wonder Woman aneb Příšerné komiksové filmy se ženami v hlavních rolích
Sice si oproti minule hrdinka pohoršila o 55%, ale pořád se s přehledem udržela díky 69,3 milionům dolarů na vrcholu amerického žebříčku. I jinde se daří a celosvětově má tak Captain Marvel po necelých dvou týdnech na kontě 760 milionů. Je otázkou, jak vysoko nakonec film vyletí, protože se mu blíží velká konkurence. Již ve čtvrtek startuje v kinech "hororová událost sezóny" My, příští týden se přidá Dumbo a pak se do pranice o diváky vloží ještě konkurenční Shazam!. Miliardu by ale měla mít Captain Marvel jistou. Mimochodem půjde o teprve druhý film režírovaný ženou, jemuž se to povedlo (prvenství drží Ledové království s 1,2 miliardy na tržbách).
Do boje s Captain Marvel odvážně vyslali v Paramountu animák Kouzelný park a podle očekávaní to k velké odezvě nevedlo. Není to ale jen kvůli momentálnímu komiksovému šílenství. Kouzelný park má mizerné recenze a zmatečné trailery, z nichž není jasné, o co vlastně ve filmu jde. Jakoby to nestačilo, je tu ještě skandál režiséra Dylana Browna, který byl obviněn ze sexuálního obtěžování, studio ho na hodinu vyhodilo a vyškrtlo i z titulků. S takovou je úvodních 16 milionů na druhém místě vlastně ještě docela slušný start. Háček je v rozpočtu - studio totiž vyšel film na rovných 100 milionů.
O něco lépe dopadlo melodrama Five Feet Apart o teenagerech, které spojuje láska a cystická fibróza (!). Snímek stál 7 milionů a otevřel za 13. Již v tuhle chvíli je tedy vlastně vyhráno a to navzdory vlažnějším recenzím.
Za největší zklamání víkendu jednoznačně platí nadějně vypadající sci-fi Captive State režiséra Ruperta Wyatta (Zrození Planety opic), v níž invaze mimozemšťanů skončila vítězně pro druhou stranu a lidé se podvolili. Na jedné straně lákavé trailery a silný tvůrčí tým, na té druhé malá propagace ze strany Focus Features, která vedla k tomu, že film VŮBEC nikoho nezajímal a otevřel za směšné 3 miliony až na sedmém místě. Pravda, recenze má průměrné, přesto by měl mít podobný kousek automaticky větší záběr.
Jak si vedly ostatní filmy, to zjistíte v našem kompletním žebříčku US tržeb.
Captive State
Kouzelný park