Nečekaně vyšel seriál s Vetřelcem a je celý k vidění zdarma!

Nečekaně vyšel seriál s Vetřelcem a je celý k vidění zdarma!
Alien: Isolation Digital Series | IGN
Pět let zpátky vyšla na PC a konzole velmi povedená vetřelčí hra Alien: Isolation, v níž se hráči ujali dcery Ellen Ripleyové Amandy. Ta se vydá na vesmírnou stanici Sevastopol, aby odhalila pravdu o zmizení své matky (a tím se neplánovaně stala její následovnicí, neboť se utká s vetřelcem).
Letos původní Vetřelec slaví 40 let a společnost 20th Century Fox dopředu avizovala, že to hodlá oslavit. Poměrně brzy začalo být jisté, že ať se chystá cokoli, bude se to týkat Amady ze zmíněné hry. Poté jsme se dozvěděli, že její příběh bude pokračovat ve čtyřdílné komiksové série Aliens: Resistance od Dark Horse a koncem ledna dorazil na mobily a tablety herní titul Alien: Blackout, který též na Isolation volně navazoval (a navíc ne úplně blbě).
Vetřelec
Vetřelec | 20th Century Fox
Nyní přichází to největší překvapení - pod hlavičkou serveru IGN vyšel seriál Alien: Isolation Digital Series. Do něho společnost 20th Century Fox implementovala cutscény ze hry, různě je upravila a doplnila o úplně nové záběry, aby mohl vzniknout plnohodnotný seriál, který pokryje veškeré události z Alien: Isolation. Na ploše sedmi cca 10ti minutových epizod si tak příběh Amandy konečně užijí i nehráči (nicméně i na hráče čeká nejedno překvapení, neboť nové záběry tvoří nejméně jednu třetinu z celé show).
Digitální série coby adaptace populární hry, to je značně neobvyklý tah. Uvidíme, zda tenhle experiment fanoušci ocení. Všech sedm epizod vyšlo najednou, níže najdete první díl, ostatní epizody pak na kartě seriálu.
Alien: Isolation