Skleněný pokoj: Jak se mezinárodním hereckým hvězdám natáčelo v brněnské vile Tugendhat?

Skleněný pokoj: Jak se mezinárodním hereckým hvězdám natáčelo v brněnské vile Tugendhat?
Carice van Houten | Bioscop
Carice van Houten, Karel Roden, Hanna Alström
Skleněný pokoj
Film Skleněný pokoj se v samotné vile natáčel v několika etapách za přísných bezpečnostních opatření. Pro zahraniční herce, kteří ve filmu vytvářejí hlavní role, bylo setkání s touto unikátní architektonickou památkou, zapsanou na seznam kulturního dědictví UNESCO, zážitkem.
„O vile jsem slyšela od rodičů své kamarádky, kteří pocházejí z Čech, takže jsem na ni byla velmi zvědavá a musím přiznat, že ve skutečnosti je ještě krásnější, než jsem si myslela,“ říká představitelka Liesel Hanna Alström.
Claes Bang (Čtverec, Dívka v pavoučí síti) přiznal, že je velkým obdivovatelem architektury. „O vile Tugendhat jsem před natáčením nevěděl. Nicméně znal jsem architekta Miese van der Roheho, který tento dům navrhoval. Byl jsem v barcelonském pavilonu, který byl postaven ve stejné době a má mnoho stejných prvků jako tato vila. Je to jedno z mých nejoblíbenějších míst, a navštívil jsem ho už mnohokrát. Vilu jsem však neznal a překvapilo mě, že takto může vypadat skutečný dům, ve kterém žila konkrétní rodina,“ říká Claes Bang.
Video, v němž se herci vyjadřují k natáčení ve vile a funkcionalistické památce obecně, najdete níže.
Skleněný pokoj
Poznáte slavné životopisné filmy?