Space Jam 2: Proč nikdy nedošlo na verzi s nejslavnějším skaterem?

Space Jam 2: Proč nikdy nedošlo na verzi s nejslavnějším skaterem?
Space Jam | Warner Bros.
Vždycky se tak nějak předpokládalo, že se pokračování odehraje na basketbalovém hřišti. Ostatně, i nyní připravovaná dvojka počítá se současnou basketbalovou hvězdou LeBronem Jamesem, přičemž film budou produkovat Ryan Coogler (Black Panther) a Justin Lin (série Rychle a zběsile). V roce 2003 se ale málem vše vyvinulo úplně jiným směrem.
Tehdy totiž studio kontaktovalo známého skateboardistu Tonyho Hawka s návrhem, že by byl hlavní tváří pokračování Space Jamu. To se mělo jmenovat Skate Jam a nabídlo by animovaným postavám úplně nové hřiště na hraní. Studio začalo o filmu jednat chvíli před premiérou Looney Tunes: Zpět v akci a produkce měla odstartovat záhy. Jenže pak Zpět v akci vybouchlo v kinech a prakticky z minuty na minutu ze Skate Jamu sešlo.
Osobně si myslím, že je to škoda. Chápu, proč se chce studio v případě připravované dvojky držet "basketbalových kořenů", ale představa, že by každý díl využil jiný sport, mi přijde podstatně lákavější. Už proto, že by vznikla hodně rozmanitá komediální série. Ale tak není všem dnům konec a třeba se jednou i nějakého toho jiného "Jamu" s Looney Tunes dočkáme.
Michael Jordan
Jenna Elfman, Brendan Fraser