Will Smith je pro novou roli příliš světlý. Další pseudokauza na světě?

Will Smith je pro novou roli příliš světlý. Další pseudokauza na světě?
Muži v černém 3 | Sony
Nelíbí se jako modrý džin a dle komentářů na Twitteru a dalších sociálních sítích si všemožní kverulanti z řad sportovních činovníků, černošských aktivistů, novinářů a fanoušků nedokážou Willa Smithe dost dobře představit ani v roli otce sester Williamsových. Proč? Údajně je pro ztvárnění Richarda Williamse příliš světlý!
Debata o takzvaném "colourism" problému se rozjíždí (například v článku BBC) a já se nestačím divit. Všichni jsou totiž chytřejší než filmoví producenti a mají jednoznačný recept na to, jak by dílo mělo vypadat a působit. Přitom ale zapomněli na jednu důležitou věc, černá má stejně jako bílá minimálně "padesát odstínů" a s nimi si velmi často pohrává obrazová postprodukce, takzvaný "color grading". Tvůrci Krále Richarda netočí autentický dokument ze Rwandy, ale celovečerní hraný film. A když už jsme u té černé, bílé a bůhví jaké, podívejme se na pár obrázků z filmů s Willem Smithem a řekněme si, zda není na některém z nich trochu "černější" či "bělejší".
Will Smith
Will Smith
Will Smith
Sem jsem ovšem zajít nechtěl. Celé to kádrování a mudrování o zaručeně správných věcech a přístupech je mi trapné až hanba.