Nový film režiséra Ality stál pouhých 7 tisíc dolarů!

Nový film režiséra Ality stál pouhých 7 tisíc dolarů!
Red 11 | Robert Rodriguez
Kdo čekal, že bude od téhle chvíle Rodriguez brát jen velké projekty, ten se šeredně mýlil. Jeho novinka Red 11 nemůže být Alitě vzdálenější - stála totiž pouhých 7 tisíc dolarů! Tohle číslo, podobně jako název filmu, má svůj důvod.
Když Rodriguez u filmu začínal, chtěl točit za každou cenu. A jako nezkušenému amatérovi mu samozřejmě nikdo nic nedal. Aby tedy mohl v roce 1992 zafinancovat svou prvotinu El Mariachi, nechal na sobě testovat nová, nevyzkoušená antibiotika. Název jeho novinky Red 11 označuje barvu trička a číslo, které mu tehdy bylo přiděleno. Zajímavý je pak rozpočet, jenž je totožný s tím, za kolik Rodriguez pořídil El Mariachiho. U něj to bylo 27 let zpátky a navíc v Mexiku, takže budiž. Naprosto ale nechápu, jak stejné cifry může někdo dosáhnout u celovečeráku v roce 2019 a navíc v Americe.
Pokud jde o příběh filmu, bude vycházet z Rodriguezových zkušeností, jaké je to dělat laboratorní krysu farmaceutické společnosti. Snímek bude premiérově uveden příští týden na festivalu SXSW v Austinu v Texasu.
Red 11
Red 11