Vítejte ve světě, kde přežijí jen děti. Seriál "Skvrna" se představuje

Vítejte ve světě, kde přežijí jen děti. Seriál "Skvrna" se představuje
Skvrna (z natáčení) | Stream Seznam.cz
O čem to je: V blízké budoucnosti záhadná nemoc zabíjí dospělé. Civilizace, jak ji známe, zkolabovala. Na světě přežívají pouze děti. Sourozenci Tom, Klára a Viktor našli útočiště v bývalém internátě. Život jim ale obrátí naruby dětský gang v čele s Nikem, který se ohání pistolí. Vůdce domácí skupinky Viktor navíc pomalu dospívá a je jen otázkou času, kdy se mu na jazyku objeví obávaná skvrna – první příznak nemilosrdné nemoci, která má na svědomí i rodiče sourozenecké trojice…
Peter Bebjak
Režisér Peter Bebjak | Stream Seznam.cz
Režisér Peter Bebjak (Čára, Mordparta) se upsal společnosti Stream.cz a natočil osmidílný postapokalyptický seriál pro online platformu. „Baví mě příběhy, které pracují s alternativní realitou, ve které si mohu vytvořit svět podle svých představ. Postapokalyptický život bez dospělých lidí, kde musíte dodržet autentičnost toho, jak by to opravdu mohlo vypadat. Jak by fungovalo společenství dětí. Jaké návyky, poznatky, zkušenosti by si sebou nesly, co by je poznamenalo a jak a za jakou cenu by se snažily přežít. To všechno je lákavá práce, dotvářet prvotní představu scenáristů a dát jejich představě reálnou podobu,“ dodává Bebjak.
Tvůrci Skvrny jsou dost ambiciózní a rádi by s ní vyrazili do zahraničí. Alternativní budoucnost jako téma táhne a Peter Bebjak už na kontě jeden mezinárodní úspěch má, jeho sérii Spravedlnost zakoupila produkční společnost Matta Damona a Bena Afflecka.
Seriál Skvrna se bude vysílat též na Televizi Seznam, prvně 7. dubna a po dvou dílech za sebou.
Skvrna
Skvrna