Ostře sledovaný seriál Most! dojel do finále

Ostře sledovaný seriál Most! dojel do finále
Most! | Česká televize
Druzí kritizovali povrchnost, primitivní humor, nadměrné množství sexuálních scén a vulgarit, kvůli kterým se poslední epizoda s názvem „Je suis Čočkin“ vysílala až čtvrt hodiny před desátou večer. Jak jste Most! vnímali vy?

Následující odstavce obsahují spoilery!!!

Seriál vybízel k nekonečnému množství otázek a pracoval s hlubokým pocitem zakotveným v české mentalitě:„looserovství.“ Každý Čech, ať už xenofob, transsexuál, homosexuál, rasista, sluníčkář, šovinista, neomarxista (další sebeurčení si doplňte sami), se mohl cítit dotčen a zároveň poctěn, neboť v Mostu! uviděl vlastní zrcadlo, zrcadlo svých názorů, se kterými by za normálních okolností nešel ven, ať se navenek tváří jakkoliv.
Most!
Most! | Česká televize
Poslední epizoda se nesla v duchu zbytečné smrti vedlejší postavy, na jejímž pohřbu se každý s každým usmíří. Smrt neznamená nikdy pouze konec, ale taky nový začátek v životě postav, se kterými se fanoušci ztotožnili a nebo je nenáviděli. Podle posledních informací se ale další řada (zatím) nechystá.
Následující pondělí se na obrazovkách představí novinka České televize, seriál Zkáza Dejvického divadla, ve kterém uvidíte například Ivana Trojana, Jaroslava Plesla, Marthu Issovou, Simonu Babčákovou nebo Martina Myšičku. Nečekejte žádné kýčovité divadelní prostředí, autoři diváky vystaví tématům jako AIDS, plastické operace nebo zneužívání seniorů. Uvidíme, zda se náhled do divadelního zákulisí stane podobným fenoménem.
Pozn.: Autorka článku pochází ze severních Čech. A dycky se tam ráda vrácí.