Captain Marvel se chystá do kin. Jaké jsou první ohlasy?

Captain Marvel se chystá do kin. Jaké jsou první ohlasy?
Captain Marvel | Marvel Studios
O čem to je: Snímek Captain Marvel se odehrává v devadesátých letech dvacátého století a je tak zcela novým dobrodružstvím z dosud neviděného období filmového světa Marvel. Film sleduje příběh Carol Danversové (Brie Larson), ze které se stala jedna z nejmocnějších superhrdinek světa. Když Zemi zasáhne mezihvězdná válka mezi dvěma mimozemskými rasami, Danversová se ocitá s malou skupinou spojenců přímo v srdci konfliktu.
Očekávání jsou poměrně vysoká, co si budeme povídat, Marvel ještě s ženskou hrdinkou v hlavní roli neoperoval. Herecká ředstavitelka Brie Larson se navíc nechala slyšet, že rozhodně nebudě sexy vějičkou pro bílé heterosexuální muže. A podobně. V čem je studio Marvel před "konkurentem" DC o několik příček výš, tam pokulhává právě v případě ženských hrdinek (Wonder Woman od DC před lety možná trochu nečekaně uspěla).
Ale dost bylo "okecávaček", pojďme si představit několik zahraničních ohlasů na Captain Marvel, které zveřejnil web RottenTomatoes. Vypadá to, že snímek rozhodně stojí za pozornost.
"Brie Larson je skvělá a učinila úžasný vstup do MCU."
(Eric Eisenberg, CinemaBlend)
"Příjemná překvapení a chytrá rozhodnutí. Úžasné sci-fi prvky."
(Jim Vejvoda, IGN)
"Je to nebývale posilující. Cítila jsem se hrdá na to, že jsem žena."
(Yolanda Machado, The Wrap)
"První polovina se táhne a není zajímavá. Druhá je o poznání lepší. Působí to tak, že se režiséři nedokázali vymanit z marvelovského mustru."
(Gregory Ellwood, The Playlist)
"Nemohu se dočkat chvíle, až generace malých děvčátek bude vyrůstat s Carol Danversovou jako svou hrdinkou."
(Devan Coggan, Entertainment Weekly)
af8460a2
3506b807