Rudá Sonja, nukleární holomajzna a filmový hovnocuc na Festivalu otrlého diváka!

Rudá Sonja, nukleární holomajzna a filmový hovnocuc na Festivalu otrlého diváka!
Rudá Sonja (1985) | Festival otrlého diváka
Cituji z webu letošní akce: "Apokalyptické fantazie a prognózy jsou dnes všudypřítomné, a už zdaleka nezahrnují jen mimozemskou invazi, Satana a atom, tedy nesvatou trojici, která vizím o konci světa kralovala ještě nedávno. Festival otrlého diváka se letos bude probírat popkulturní imaginací týkající se neodvratné zkázy lidstva, planety Země nebo šmahem celého vesmíru."

V chřtánu šílenství: Trailer

Podrobnější informace spolu s klasicky šťavnatými doprovodnými texty uvolní "otrlci" již brzy, program pražské části festivalu nicméně na webu již visí, takže se můžeme podívat na zoubek letošní přehlídce. Nebude chybět klasika Johna Carpentera V chřtánu šílenství (1995), ve které se bude v několika časových osách řešit skutečnost a rozebírat hmota naší reality za dohledu démonického hororového spisovatele Suttera Canea.
Nukleární holomajzna
Nukleární holomajzna | Festival otrlého diváka
Na své si tradičně přijdou milovníci béčkových výplachů, například ve filmu Nukleární holomajzna (1990) beroucí si na paškál Rusko, Ameriku, nukleární holokaust a všechny akční škváry světa.
Uzenáčova chýše
Uzenáčova chýše | Festival otrlého diváka
Kdo je Robert Downey Jr. je vám pochopitelně jasné. Věděli jste, že se mezi přední autory brakových filmů řadil jeho otec, Robert Downey Sr.? "Otrlec" letos uvede jeho westernovou podívanou Uzenáčova chýše (1972), kde se v jedné ze svých rolí představil autorův slavný synek.
Pro fandy Arnolda Schwarzeneggera je na programu Rudá Sonja (1985), jedna z posledních fantasy kultovek osmdesátých let. Dramaturgové se prohrabali též několika filmy s přístupností 18 plus, ale nepůjde o žádná ledasjaká porno béčka, nýbrž o skutečné skvosty žánru - francouzský Shocking! z roku 1976 a japonský hentai kousek Urocukidódži: Legenda o Nadčlověku (1989). Starší klasiky budou doplněny o aktuálně uváděné "špeky". Dojde též na krátkometrážní snímky, kde nebudou chybět příspěvky tuzemských autorů.
Urocukidódži: Legenda o Nadčlověku
Urocukidódži: Legenda o Nadčlověku | Festival otrlého diváka
Jak jsme z Festivalu otrlého diváka zvyklí, dojde též na dabing v přímém přenosu a další improvizované spontánní radosti. Závěrem organizátoři uvádějí: "Doufáme, že letošní ročník Otrlce nakonec nezpůsobí konec světa. Každopádně ale neskromně tvrdíme, že poté, co s námi šestidenní maraton podivných filmových zážitků absolvujete, se naplní další prorocká slova televizního orákula Jolandy „hodně budeš někde“."
ruda-sonja-nuklearni-holomajzna-a-filmovy-hovnocuc-na-festivalu-otrleho-divaka

15. ročník Festivalu otrlého diváka (pražské kino Aero)

Úterý 5. března 2019
18:00 El Santo bojuje proti vládci zla + předfilm Woo-Hoo!
20:30 Vládci chaosu
Středa 6. března 2019
18:00 Uzenáčova chýše + předfilm Rybáři
20:30 Fonotune: Elektropohádka + předfilm Hello, Rain
Čtvrtek 7. března 2019
18:00 Léto roku 84
20:30 Nukleární holomajzna
Pátek 8. března 2019
18:00 V chřtánu šílenství
20:00 Občan Toxík: Toxický mstitel IV
22:30 Urocukidódži: Legenda o Nadčlověku
Sobota 9. března 2019
17:00 Filmový hovnocuc: Konec světa
19:00 Piercing
21:00 Rudá Sonja
23:15 Šokující!
Neděle 10. března 2019
16:00 Aero naslepo pro otrlé
18:00 Meč a dráp + předfilm Bananocalypse
20:30 Sliz