TOP kina ČR: „Ženy v běhu“ položily „Bohemian Rhapsody“ na lopatky!

TOP kina ČR: „Ženy v běhu“ položily „Bohemian Rhapsody“ na lopatky!
Ženy v běhu (detail plakátu) | CinemArt
5. ÚNIKOVÁ HRA (země vzniku: USA)
Úniková hra: trailer | Sony Pictures Entertainment
Začínáme pátým místem, kde skončila hororová novinka inspirovaná populárními "únikovkami". Distributor snímek vyslal do 92 kin, do nichž přišlo 21.777 diváků. Tržby činily 3 miliony 390 tisíc korun. Snímek s rozpočtem 9 milionů dolarů celosvětově utržil 96 mega. Producentská sázka na jistotu.

4. RAUBÍŘ RALF A INTERNET (USA)
Raubíř Ralf a internet
Čtvrtý víkend v českých kinech a čtvrtá příčka pro Raubíře Ralfa, který rodiny s dětmi provádí záludnostmi a zábavnostmi internetu. Na film se o víkendu vypravilo 24.828 diváků, tržby činily 3 miliony 558 tisíc korun. Na necelý měsíc má Ralf na kontě přes 133 tisíc platících a necelých 20 milionů korun.

3. PSÍ DOMOV (USA)
Psí domov
Dojemné zvířecí příběhy prostě táhnou. Psí domov je jedním z nich, když na něj druhý víkend od premiéry do 82 kin přišlo 28.834 diváků. Tržby činily 4 miliony 169 tisíc korun.

2. BOHEMIAN RHAPSODY (Velká Británie, USA)
"Královna" padla. Hudební drama Bohemian Rhapsody skončilo pod vrcholem žebříčku (celkem ze 14 víkendů v kinech neskončilo první pouze 3krát). Únava materiálu je pochopitelná, i když někde prý snímek stále vyprodává sály. Aktuálně má na kontě při 89 nasazených kinech 39.260 diváků a 6 milionů 109 tisíc korun v rámci tržeb. Tvůrcům filmu to nicméně může být jedno, protože Bohemian Rhapsody je vůbec nejnavštěvovanějším titulem tuzemských kin v novodobé české historii. Celosvětově má při rozpočtu 52 milionů dolarů na kontě 821 mega. Tak proč smutnit kvůli druhému místu, že.

1. ŽENY V BĚHU (Česká republika)
Tramtadadá! Český film po delší době znovu obsadil žebříček. Tentokrát jde ale o radost několikanásobnou, neboť premiérová čísla Žen v běhu jsou vskutku impozantní. Vztahová komedie debutujícího režiséra Martina Horského se promítala ve 157 kinech, přišlo na ni 177.682 diváků a tržby činily 26 milionů 803 tisíc korun!
Vladimír Polívka, Veronika Khek Kubařová, Tereza Kostková, Jenovéfa Boková, Zlata Adamovská
Ženy v běhu | CinemArt
Když zabrouzdám do historických statistik, "vyjde" mi z toho, že jde o druhý nejúspěšnější start českého filmu v novodobé historii, tedy hned za pohádkou Anděl Páně 2 (188.005 diváků). Dvojnásob proto překvapí, že dle recenzentů není tahle "vztahovka" vůbec špatná (průměrná známka činí 66 procent). Zafungovalo zacílení na ženské diváky, téma (vdova hledá dcerám vhodné nápadníky a zároveň plní slib manžela, že uběhne maraton) a zimní sezona. "Dabl" pro distribuční společnost CinemArt, která stojí jak za Ženami v běhu, tak za snímkem Bohemian Rhapsody.

Aktuální žebříček tržeb a návštěvnosti tuzemských kin najdete ZDE.
Nejlepší filmy o hudbě a hudebnících podle skutečných událostí