Vzniká film o Davidu Bowiem bez hudby Davida Bowieho...

Vzniká film o Davidu Bowiem bez hudby Davida Bowieho...
David Bowie je... (2013) | Pannonia Ent.
31. ledna informoval The Hollywood Reporter, že společnost Salon Pictures (McQueen) připravuje hudební snímek Stardust pojednávající o vzniku ikonického alter ega Davida Bowieho, Ziggyho Stardusta. Ve filmu režiséra Gabriela Range by ho měl ztvárnit herec a hudebník Johnny Flynn (Genius) a dále by se v obsazení měla objevit například Jena Malone (Neon Demon) nebo Marc Maron (GLOW). Na scénáři pracuje Christopher Bell a děj obsadí do období, kdy se Bowie prvně podíval do USA a připravoval přelomovou desku The Rise and Fall of Ziggy Stardust and the Spiders from Mars.

Ziggy Stardust and the Spiders from Mars (1973): Trailer

Ziggy Stardust and the Spiders from Mars
Nejen výše zmiňované Bowieho album patří do zlatého fondu kultury druhé poloviny 20. století. Autor na konceptuální desce otevřel témata jako nevyjasněná sexualita, odcizení, tíživá situace planety nebo úděl rockové hvězdy.
Pět let od smrti Davida Bowieho. Co dal filmovému světu?
Téma10. 1. 2021
Pět let od smrti Davida Bowieho. Co dal filmovému světu?
Jenže na záměr filmařů odpověděl syn Davida Bowieho a taktéž filmař Duncan Jones (Moon, Warcraft), který například skrze britský list The Guardian vzkázal, že iniciativa tvůrců se nesetkala s podporou Bowieho pozůstalých. Jones doslova řekl: "Ve filmu Stardust nebude hrát žádná hudba mého otce." Jones a spol. by namísto výše zmiňovaného projektu podpořili v pozici scenáristy talentovaného Neila Gaimana (Hvězdný prach, American Gods).
Produkční společnost Salon Pictures potvrdila, že ve snímku Stardust nezazní Bowieho skladby (nemají na ně práva), nýbrž songy, kterými se inspiroval a nedrží k nim autorská práva. Bude se tedy s největší pravděpodobností jednat o zákulisní "biopic" mapující období umělcova hledání. Což by pro autorovy fanoušky mohlo být přeci jenom dost zajímavé. Na skutečně velký biják to nicméně nevypadá. Ale třeba se dočkáme od jiných...
David Bowie
David Bowie