Slavná skupina The Beatles těsně před rozpadem v dokumentu režiséra Pána prstenů

Slavná skupina The Beatles těsně před rozpadem v dokumentu režiséra Pána prstenů
The Beatles: Eight Days a Week - The Touring Years (2016) | Mirius Film Distribution
S 55 hodinami archivních záběrů z jednoho nahrávacího procesu skupiny The Beatles! Ve středu 30. ledna 2019 o tom informoval web Variety. V den 50. výročí slavného koncertu "na střeše" tvůrci oznámili, že po předchozím dokumentu Let It Be (1970), za který skupina obdržela hudebního Oscara, dostane Peter Jackson k dispozici záběry z natáčení kultovní desky a dle zákulisních informací v roce 2020 (50. výročí Let It Be) představí finální dílo.
Peter Jackson
Peter Jackson
Cituji Petera Jacksona, který byl onou archivní náloží obdarován. "55 hodin nikdy nezveřejněných videí a 140 hodin zvukové stopy jsem dostal k dispozici, abych splnil sen všech fanoušků a nechal je nahlédnout do zákulisí tvůrčího procesu skupiny." Jackson nás dle vlastních slov přesune v čase zpátky do roku 1969, do studia a společnosti "čtyř přátel, kteří tvoří úžasnou hudbu".

Let It Be (1970): Trailer

Let It Be
Je na co se těšit? Záleží, jak to máte s hudbou a vztahem ke skupině The Beatles. Pravdou totiž je, že v době natáčení Let It Be už de facto nešlo o ony "čtyři přátele", ale rozhádané muže s různými motivacemi a podléhající různým vlivům (John Lennon a jeho japonská "múza" Yoko Ono, mimo jiné). Oscarový dokument Let It Be, který šel do kin až po rozpadu kapely, tuto dusnou atmosféru dle řady komentářů pohříchu vytěsnal (podobně jako nedávno uváděný komerční hit Bohemian Rhapsody v případě skupiny Queen).
S materiálem se chtěl poprat už jeden z "Brouků", Paul McCartney. Nakonec dostal důvěru Peter Jackson, tak teď jen doufat, že se nebude bát ukázat zbylým členům kapely (Sirové Paul McCartney a Ringo Starr) a fanouškům odvrácenou stranu The Beatles.
Ringo Starr, John Lennon, George Harrison, Paul McCartney
The Beatles: Eight Days a Week - The Touring Years