Trailer: Že učitelky „nestřílej lidi“? Iva Janžurová by v nové roli mohla vyprávět…

Trailer: Že učitelky „nestřílej lidi“? Iva Janžurová by v nové roli mohla vyprávět…
Iva Janžurová | CinemArt
Teroristka
O čem to je: Černá komedie Teroristka vypráví o Marii (Iva Janžurová), učitelce v důchodu, která říká, že už si nechce připadat jako kráva a rozhodne se zrealizovat to, co nás sice občas napadne, ale hned tu myšlenku zapudíme: sežene si zbraň a namíří ji na strůjce zla. Za cenu vlastní oběti se pokusí pomoci jiným. Marie však zjistí, že vražda je složitá morálně i z praktického hlediska.
0382b978
Teroristka - Iva Janžurová a Radek Bajgar | CinemArt
Radek Bajgar psal scénář k tomuto filmu přímo pro Ivu Janžurovou a ta se po přečtení scénáře k realizaci vůbec nenechala přemlouvat. Radek Bajgar svou volbu upřesnil takto: „Ano, scénář jsem psal jednoznačně pro Ivu Janžurovou, bez ní bych do toho asi nešel. To, co ta paní v příběhu zažije, je zároveň tragický a přitom to vypadá srandovně, protože není zvykem, aby si starší paní sháněly pistole. Divák musí jít s ní, všechno jí to věřit, rozumět jí i v situaci, kdy dělá extrémní věci. Komedie by měla být o pravdě a bolesti. A v téhle poloze je prostě Iva Janžurová nedostižná.”
9d4b7dde
Teroristka - Iva Janžurová | CinemArt
O své postavě Iva Janžurová prozradila: "Moje hrdinka - paní učitelka v důchodu - je skálopevně přesvědčená, že slušnost, zdvořilost a vzájemná lidská úcta je jediná možná cesta k vyřešení každého problému občanského spolužití. Že ve chvíli, kdy se tato její víra hroutí, v sobě objeví sílu vzepřít se bezmoci, která ve většině z nás vyvolává pasivitu a ztrátu životní spokojenosti, tím překvapí sama sebe a své nejbližší a doufám, že i diváky."
Film Teroristka bude mít premiéru 4. dubna 2019. Do kin snímek uvede distribuční společnost CinemArt. Producentem filmu je Petr Erben (Teorie Tygra, Okresní přebor - Poslední zápas Pepika Hnátka), vyrábí ho společnost Logline Production v koprodukci s Českou televizí – Filmovým centrem, Rozhlasom a televíziou Slovenska a innogy.
9b0c9c74
454c43b7