Po upírech a autobusákovi se režisér Jarmusch zaměří na "zombíky"

Po upírech a autobusákovi se režisér Jarmusch zaměří na "zombíky"
Přežijí jen milenci (2013) | HCE
Jim Jarmusch
Jim Jarmusch
Na své by si tedy mohli přijít ti, kterým se zamlouvala Jarmuschova upírská retro komedie Přežijí jen milenci z roku 2013. Snímek s názvem The Dead Don´t Die (Mrtví nezemřou) bude též brnkat na komediální notu a jak je u Jarmusche zvykem, zombie žánr bude pouhým odrazovým můstkem k nevšednímu a originálnímu diváckému zážitku.
O filmu toho zatím příliš nevíme. Režii a scénář obstará Jarmusch, který do hlavních rolí obsadil přední světové herce jako například Adama Drivera (Paterson), Tildu Swinton (Přežijí jen milenci), Stevea Buscemiho (Big Lebowski), Selenu Gomez (Sázka na nejistotu) nebo Billa Murrayho (Zlomené květiny, Kafe a cigára). S řadou z nich již Jarmusch v minulosti spolupracoval, takže se můžeme těšit na další originální kreatury a kreace. Nicméně Bill Murray již dopředu avizuje, že "zombíka" si v Jarmuschově chystaném filmu nezahraje.
Bill Murray
Bill Murray (I) ve filmu Zlomené květiny (2005) | Focus Features
Webu Filmstage se Jim Jarmusch přiznal k inspiraci v "sedmdesátkových" zombie snímcích. Jedno je tedy jisté, bude to plné popkulturních odkazů a filmařiny dělané s láskou. K "zombíkům".
Fenomén zombie filmů: Jak vznikl a co si o něm myslí vědci?
Téma30. 6. 2019
Fenomén zombie filmů: Jak vznikl a co si o něm myslí vědci?