Nabídne nová služba Disney+ exkluzivní velkolepé bijáky po vzoru Netflixu?

Nabídne nová služba Disney+ exkluzivní velkolepé bijáky po vzoru Netflixu?
Logo Disney+ | Disney
Fantasy Bright s Willisem Smithem stála 90 milionů dolarů, připravovaný The Irishman od režiséra Martina Scorseseho s legendární dvojkou Al Pacino/Robert De Niro se údajně vyšplhal v nákladech na 140 milionů, komedie The Ridiculous 6 vyšla na 60 a to ani nezmiňujeme různé seriály, kdy zpravidla jedna sezóna stojí minimálně stovku. Tím si Netflix zajistil v rámci vlastní tvorby monopol, který nebude jednoduché nejen vyrovnat, ale byť se mu i (vzhledem k tomu, jak už velké portfolio společnost má) přiblížit.
U Disneyho to přesto chtějí zkusit. A je bez debat, že jestli někdo má reálnou šanci "pohnout horou", je to Myší dům se značkami Star Wars a Marvel. Už víme, že jedním z es pro nově vznikající streamovací službu Disney+ budou (mimo jiné) první hraný Star Wars seriál Mandalorian, který natáčí Jan Favreau (Iron Man) a marvelovské seriály se Scarlett Witch a Lokim.
nabidne-nova-sluzba-disney-exkluzivni-velkolepe-bijaky-po-vzoru-netflixu-1
Mandalorian | Disney
A jak to vypadá s exkluzivními celovečeráky? Ty bohužel nebudou. Minimálně ne ze světa Star Wars. Podle šéfa společnosti Roberta A. Igera je nasazení do kin důležité, protože vyvolává ohlas, který je pro značku důležitý. Proto budou velké filmové SW produkce stále výhradně pro kina (ale pak se samozřejmě na Disney+ podívají). Iger sice mluvit čistě o Star Wars filmech, s největší pravděpodobností ale bude tahle logika platit i na marvelovky.
Netflix tak stále bude mít, minimálně v exkluzivní filmové tvorby, navrch.
nabidne-nova-sluzba-disney-exkluzivni-velkolepe-bijaky-po-vzoru-netflixu
Oznámené seriály pro Disney+ | Disney