Plán útěku 3: Útěk z věznice Shawshank na prvních fotografiích

Plán útěku 3: Útěk z věznice Shawshank na prvních fotografiích
Plán útěku 3 | Lionsgate
Což by nutně nevadilo, kdyby režii nedostal na starost packal Steven C. Miller (řada příšerných willisovek posledních let). Doufali jsme a bohužel zbytečně. Byl z toho nejhorší Stalloneho film od Italského hřebce... což navíc už paradoxně neplatí, protože na konci roku vyšla ještě větší příšernost jménem Backtrace, kterou - doufejme - už Sly do budoucna nepřekoná.
Plán útěku 3
Plán útěku 3 | Lionsgate
Plán útěku 2 byl navíc takový malý experiment, který vznikl pro čínský trh (ve Státech šel rovnou na video). Šlo o to, zda se může takový film zaplatit bez amerických diváků. Nezaplatil. Stál 20 milionů a v Číně vydělal jen 13. Svou roli nejspíš sehrála příšerná kvalita, protože jednička si z tamních kin odnesla 40. Normálně by to pro sérii znamenalo stopku, ale dvojka byla současně natáčena s třetím dílem. Ten nese název Escape Plan 3: Devil's Station a natáčení probíhalo ve věznici Mansfield. Ta je zajímavá tím, že v ní vznikalo legendární vězeňské drama Vykoupení z věznice Shawshank. Filmaři tehdy využili jen exteriéry, v Plánu útěku 3 se podíváme i do vnitřních prostor.
Plán útěku 3
Plán útěku 3 model vězení | Lionsgate
Třetí díl známé akční série, v níž se Sylvester Stallone dostává z extrémně zabezpečených vězení. Tentokrát bude expert na útěky Breslin (Stallone) se svým týmem hledat ztracenou dceru zámožného klienta. Zdánlivě jednoduchý případ se zkomplikuje ve chvíli, kdy je Breslinova milá unesena a následně držena v obrovském vězení, známém jako Ďáblova stanice.
Plán útěku 3 by měl dorazit někdy letos. Pravda, proč by nás měl film po příšerné dvojce zajímat? Inu, třetí díl režíroval John Herzfeld, autor solidních 15 minut s Karlem Rodenem, takže tu osobně vidím prostor ke zlepšení. Návrat do první ligy nejspíš nehrozí, ale koukatelné béčko by to být mohlo.
Plán útěku 3
Plán útěku 3
Poznáte nejlepší sci-fi filmy za posledních 10 let?