TOP kina ČR: Filmový Freddie Mercury je k nezastavení, v historických tabulkách dohání Kolju a Avatar!

TOP kina ČR: Filmový Freddie Mercury je k nezastavení, v historických tabulkách dohání Kolju a Avatar!
Bohemian Rhapsody | 20th Century Fox
5. LEDOVÁ SEZÓNA: MEDVĚDI JSOU ZPĚT (země vzniku: Indie, USA)
Ledová sezóna: Medvědi jsou zpět
Začínáme nicméně pátou příčkou a animovaným nováčkem, indicko-americkým pokračováním filmové Ledové sezóny z roku 2016. Snímek "druhé cenové" měl k dispozici 116 kin, přišlo na něj 10.502 diváků a tržby činily 1 milion 431 tisíc korun. Nejmenší diváci se chytli, rodičům tenhle zážitek ale vůbec nezávidíme.

4. AQUAMAN (USA)
Aquaman
Superhrdina ze stáje DC Aquaman celosvětově pokořil miliardu dolarů a i v českých kinech si stále vede velmi dobře. Aktuálně mu patří čtvrté místo za návštěvnost 17.204 diváků a tržby 2 miliony 891 tisíc korun. Celkově má za necelých šest týdnů na kontě přes 335 tisíc diváků a 54 milionů korun, což z filmu činí třetí dlouhodobě nejúspěšnější titul aktuálního žebříčku Top20.

3. RAUBÍŘ RALF A INTERNET (USA)
Raubíř Ralf a internet
Návratem po letech se může pochlubit též videoherní antihrdina Raubíř Ralf, který tentokrát zasahuje na internetové síti. Druhý víkend v sálech, 80 kin k dispozici, 26.209 diváků a téměř 4 miliony korun v rámci tržeb činí z novinky studia Disney třetí nejúspěšnější titul aktuálního žebříčku.

2. SKLENĚNÝ (USA)
Skleněný
Ačkoliv novince M. Night Shyamalana mnozí tuzemští ani světoví kritici vůbec nevěří, komerční přijetí thrillerového finále pomyslné trilogie Vyvolený, Rozpolcený, Skleněný není zdaleka tak špatné. Když šla před dvěma roky do tuzemských kin novinka Rozpolcený (2016), přišlo na ni 12.779 diváků, kteří v pokladnách nechali 1 milion 820 tisíc korun. Skleněný uzavírající mysteriózní sérii tentokrát otevřel ve 144 kinech, přišlo na něj 28.210 diváků a tržby činily 4 miliony 373 tisíc korun. Což není vůbec zlé.

1. BOHEMIAN RHAPSODY (Velká Británie, USA)
Třetí měsíc se jen s několika málo výjimkami na vrcholu drží hudební drama inspirované životem zpěváka Freddieho Mercuryho a skupinou Queen (aktuální návštěvnost 50.771 diváků a tržby 8 milionů 457 tisíc korun). Bohemian Rhapsody zaznamenala obrovský úspěch (komerčně nejúspěšnější titul loňského roku v českých kinech) a teď už může pouze stoupat v historickém žebříčku návštěvnosti. Jak je na tom Bohemian Rhapsody po tomto víkendu?
Joseph Mazzello, Ben Hardy, Rami Malek
Bohemian Rhapsody | 2018 Twentieth Century Fox Film Corporation
V rámci porevoluční tuzemské návštěvnosti, do které nepočítáme období, kdy existovalo Československo, patří "Queenům" třetí příčka za 1 milion 301 tisíc 456 diváků. Výše už si stojí pouze dva tituly - Kolja (1 milion 345 tisíc 369 diváků) a převratný Avatar (1 milion 359 tisíc 798 diváků). Vypadá to, že začátkem února má Bohemian Rhapsody historické prvenství v kapse! Kdo by to loni v listopadu čekal...
Kursk
Kursk | Bioscop
Jak si vedly další čtvrteční novinky? Až šesté skončilo drama inspirované skutečnou tragédií, potopením ponorky Kursk se 118 muži na palubě. Film režiséra Thomase Vinterberga (Hon) se promítal v 87 kinech, přišlo na něj 8.187 diváků a tržby činily 1 milion 312 tisíc korun. Ještě o dvě příčky níž odstartoval rodinný, komediálně laděný horor Husí kůže 2. Na tuctový snímek, v němž tentokrát museli diváci oželet lákadlo "jedničky", hvězdně zábavného Jacka Blacka, vyrazilo do 106 kin 7.078 diváků, kteří v pokladnách nechali 1 milion korun.

Aktuální žebříček tržeb a návštěvnosti tuzemských kin najdete ZDE.