Spider-Man: Daleko od domova - otevře novou kapitolu marvelovských filmů?

Spider-Man: Daleko od domova - otevře novou kapitolu marvelovských filmů?
Spider-Man: Daleko od domova | Marvel Studios
Vím, že už je to otřepaná věta, ale u filmů studia Marvel se jí v této chvíli nelze vyhnout, svět tohoto studia je tak úzce provázaný a propracovaný, že nám tvůrci nedávají jinou možnost: vše směřuje k Avengers: Endgame a to je skutečnost, se kterou nehneme. Zde se dozvíte odpovědi na své otázky.
Jelikož je v novém traileru Peter Parker z masa, kostí a pavučin, je jasné, že Thanosovi Avengers natrhnou zadek a co se v prach obrátilo, zpět se vrátí.
co-vse-na-sebe-a-avengers-prasknul-spidey-v-prvnim-traileru-2
| Marvel Studios
Spider-Man (Tom Holland) se nám bude prohánět po Evropě a nebudou chybět ani jeho tetička May (Marisa Tomei), přátelé, MJ (Zendaya), nepostradatelný Happy (Jon Favreau) a dokonce i Nick Fury (Samuel L. Jackson)! To vše nyní víme díky první upoutávce, pojďme se ale podívat na další detaily, které na sebe Spider-Man v prvních záběrech prásknul.
Jen ti nejpozornější si všimnou, že kromě Nicka Furyho se v traileru objeví i agentka Maria Hillová (Cobie Smulders) a že šek, který Happy Peterovi přináší, je od nadačního fondu Stark Industries s podpisem jeho prezidentky Pepper Pottsové (Gwyneth Paltrow). Svět, ve kterém se Peter a jeho přátelé pohybují, navíc nenese žádné známky toho, že by si o sobě někdo uvědomoval, že zemřel a zase ožil nebo že by polovina lidstva před nedávnem vyhynula jediným lusknutím prstů. I tetička May nevypadá vyděšeně a z Peterovy cesty do Evropy má velkou radost, což by poté, co právě vstal z mrtvých, asi nenesla dobře. A to ani nemluvíme o tom, že si Peter jen tak nechá kostým pavoučího muže doma s tím, že ho nebude potřebovat. To by po událostech z Infinity War nikdy neudělal. Z těchto indicií tedy jasně vychází, že se přeživším Avengers podaří zvrátit události Infinity War tak, že k osudnému Thanosovu lusknutí ani nikdy nedojde!
A pozor, nevaříme z vody. Tahle teorie je založena na podstatné informaci, kterou médiím několikrát potvrdili Amy Pascal a Kevin Feige - Spider-Man: Daleko od domova se odehrává až po událostech Infinity War a Endgame!
co-vse-na-sebe-a-avengers-prasknul-spidey-v-prvnim-traileru-1
| Sony
Zapomínat ale nesmíme ani na to nejdůležitější! Vedle Spideyho se představí Mysterio v podání Jakea Gyllenhaala. Co o tomto komiksovém hrdinovi vlastně víme? Mysterio je mistr iluzí. Jedná se o jednoho z nejzáhadnějších a nejnebezpečnějších Spider-Manových protivníků, který se ho opakovaně pokoušel porazit a dovést ho k šílenství. A to doslova! Mysterio totiž dokáže ovládat nejen iluze, magii, přírodní živly a pokročilé technologie, ale i lidskou mysl. Koho ale Gyllenhaal ve filmu skutečně ztvární, to se teprve uvidí. Sám herec se totiž nechal slyšet, že jeho Mysterio není Spider-Manovým nepřítelem. Znamená to tedy, že Mysterio a Peter spojí síly a pokusí se porazit jiného nepřítele nebo jich je víc? Co třeba ten, který v traileru metá vlny, je stvořený z písku, nebo ten z lávy a plamenů? Fanouškům to tu zavání organizací zvanou Elementals! Jmenovitě Hydron (pán vody), Magnum (pán země), Hellfire (pán ohně) a Zephyr (vládkyně větru). Nebo že by jen další Mysteriovy iluze a snaha Petera porazit tak, že se vetře do jeho přízně? V jeho blízkosti není nikdo schopný rozeznat iluzi od reality!
co-vse-na-sebe-a-avengers-prasknul-spidey-v-prvnim-traileru
Jake Gyllenhaal | Sony
Nedá se nic dělat, odpovědi budou dostupné až po premiéře a ta čeká Spider-Man: Daleko od domova 4. července letošního roku. Marvel nám to tedy skutečně nedá zadarmo. Captain Marvel to vše odstartuje 7. března, Avengers: Edgame 25. dubna uzavřou a Spidey otevře novou kapitolu!