Nezvratný osud jde do restartu. A má k tomu ideální vypravěče

Nezvratný osud jde do restartu. A má k tomu ideální vypravěče
Nezvratný osud a Saw | New Line Cinema / Lionsgate

Následují spoilery:

Protože se ukázalo, že je pátý díl ve skutečnosti prequelem jedničky, kruh se uzavřel a vlastně ani moc nevadí, že studio - navzdory solidnímu finančnímu ohlasu - nepokračovalo. Žádná úspěšná hororová série ale nemůže spát věčně. A protože jsme si od pomstychtivé smrtky, jež si chce vyrovnat skóre s lidmi, kteří unikli jisté smrti, odpočinuli téměř dekádu, je čas na návrat. Jak už jsem napsal, původní série se uzavřela, takže proč nezačít od nuly? Obvykle nejsem fanda restartů, ale v tomhle případě to dává dokonalý smysl.
Společnost New Line Cinema si na začátku minulého roku najala scenáristy Patricka Meltona a Marcuse Dunstana, aby známý koncept nově uchopili a zkusili ho přinést zpět k životu. Rozhodně je lze označit za "lidi na svém místě", společně totiž napsali žánrové kousky Saw 4, Saw 5, Saw 6 a Saw 3D. Děj by se měl točit okolo hasičů, policistů a záchranářů, kteří se smrtí setkávají dnes a denně. Uvidíme, jak dobře s tím budou tvůrci pracovat.
Původně se mělo začít natáčet ještě letos, pandemie ale přípravy uvrhla do limbu. Jeden z producentů série každopádně uvedl, že s ním pořád studio počítá. A nakonec si připomeneme několik výživných kousků z celé série: