TOP kina ČR: Filmová "mašina" o Queenech pokořila další metu, v návštěvnosti předstihla kultovní Titanic!

TOP kina ČR: Filmová "mašina" o Queenech pokořila další metu, v návštěvnosti předstihla kultovní Titanic!
Bohemian Rhapsody | 20th Century Fox
5. SPIDER-MAN: PARALELNÍ SVĚTY (země vzniku: USA)
Pátá příčka patří animovanému pavoučímu muži, který na sebe vzal v osvěžujícím a nebývale dobře hodnoceném superhrdinském filmu hned několik podob. Čtvrtý víkend v českých kinech, 68 sálů k dispozici, 9.358 diváků a 1 milion 408 tisíc korun v rámci tržeb. Kdyby se ve statistikách zohledňovala návštěvnost před tržbami, patřilo by páté místo pohádce Čertí brko (10.384 diváků, 1 milion 369 tisíc korun).

4. ZNOVU VE HŘE (USA)
Znovu ve hře
Druhý víkend po sobě si v českých kinech vede solidně vztahová komedie s Jennifer Lopez v hlavní roli. Do 70 sálů na film vyrazilo 10.325 diváků, kteří za lístky utratili 1 milion 670 tisíc korun. Po necelých dvou týdnech to dělá téměř 31 tisíc platících a necelých 5 milionů korun.

3. BUMBLEBEE (USA)
Bumblebee
Transformer Bumblebee se propadl téměř o 60 procent a aktuálně mu patří bronzová pozice za 16.752 diváků a 2 miliony 678 tisíc korun. Mnozí recenzenti píší o osvěžujícím restartu opulentní robotické série, ale diváci na to dvakrát neslyší. Za necelé tři týdny od premiéry má Bumblebee na kontě 103 tisíc platících a 16 milionů korun. Čekalo se o dost víc.

2. AQUAMAN (USA)
Aquaman
Téměř měsíc je v tuzemských kinech komiksový Aquaman ze superhrdinské líhně studia DC. Oproti předchozímu víkendu se zájem o solidně přijatý titul propadl o 43 procent na 35.868 diváků a 6 milionů korun v rámci tržeb. Celkově to dělá přes 282 tisíc platících a 45 milionů. Celosvětově tržby brzy bez potíží překonají miliardu. DC se může radovat. Hlavně, aby však poté nepřišel kvalitativní a hlavně komerční propad.

1. BOHEMIAN RHAPSODY (Velká Británie, USA)
"We are the champions, my friends." Na vrcholu je to stále stejná písnička. Film Bohemian Rhapsody drží i tentokrát zlato, o uplynuvším víkendu byl životopisný snímek o skupině Queen a frontmanovi Mercurym oceněn dvěma soškami Zlatý Glóbus a i v rámci tuzemských tržeb a návštěvnosti překonal jednu významnou metu. V historických tabulkách se snímek dostal na desátou příčku, když sesadil z této mety kultovní Titanic (1 milion 125 tisíc 36 diváků) díky celkové návštěvnosti 1 milion 135 tisíc 656 platících! Kam až Bohemian Rhapsody vystoupá? Ale abychom nezapomněli, o tomto víkendu snímek ve 131 kinech vidělo 77.984 diváků, kteří za vstupenky utratili 12 milionů 273 tisíc korun. Celkové tržby činí 176 milionů korun!
Krásný kluk
Beautiful Boy | Aerofilms
Ze čtvrtečních premiér (byly pouze 2) se do žebříčku Top20 dostalo pozoruhodné vztahové drama Beautiful Boy (2018). Portrét drogově závislého syna a jeho zoufalého otce obsadil třináctou příčku za 3.718 diváků a 509 tisíc korun.

Aktuální žebříček tržeb a návštěvnosti tuzemských kin najdete ZDE.