TOP kina USA: Aquamanova spanilá jízda k magické miliardě

TOP kina USA: Aquamanova spanilá jízda k magické miliardě
Aquaman | Warner Bros.
Poslední týdny v roce se vždy v kinech daří a ani letošek není výjimkou. Aquaman si tak nejen s přehledem udržel první místo v žebříčku, ale s pouhým 20% propadem. Z US kin má momentálně 188 milionů dolarů a celosvětově to dělá 748 milionů. Tím Aquaman pokořil již zmíněnou Ligu spravedlnosti (657), Muže z oceli (668) a Sebevražedný oddíl (746). Dosavadním nejúspěšnějším dílem v sérii DCEU je Batman v Superman v celkovými tržbami 873 milionů a to by měl Aquaman hravě pokořit. A pokud mu vydrží tempo (jakože by vzhledem k dobrým ohlasům mělo), Warneři se konečně v rámci svého komiksového vesmíru dočkají první vysněné miliardy za jeden film. Marvelu oficiálně vyrostl soupeř, jehož musí brát vážně.
Slušně si vede i nová Mary Poppins, která po rozpačitém startu minulý týden začala diváky lákat a z pokladen domácích kin už má téměř sto milionů. Žebříčky se přepisovat nebudou, ale s takovou by oživlá legenda měla jít ve výsledku minimálně ke třetině miliardy a dostat se z červených čísel. Horší vyhlídky má společnost Paramount. Jejich pokus o znovu nastartování série Transformers výborně hodnocenýmspin-offem Bumblebee netáhne. Film je sice třetí, ale vydělává málo a po dvou týdnech má z US kin jen 66 milionů dolarů. Celosvětově to o moc lepší není (v tuhle chvíli 156) a je otázkou, jestli diváci nad robotí sérií definitivně nezlomili hůl. Zatím to tak vypadá.
Dobře je na tom životopisné drama Vice, v němž Christian Bale provedl další ze svých fyzických transformací, tentokrát v Dicka Cheneyho. Snímek startuje na šestém místě za 7,7 milionů, přičemž se hrál celý týden, takže už má z amerických kin 17,6. Jde o klasický útok na Oscary, který si nedělá velké komerční ambice, takže podobné číslo je pro začátek více než dobré. Za velký propadák naopak bude platit komedie Holmes & Watson s Willem Ferrelem a Johnem C. Reillym. Že dostala naloženo v recenzích by ještě nutně nevadilo, ale filmu dávají čočku i diváci. Víkend na sedmém místě za 7,3 milionů, celý týden ze 19 mega a rozpočet 42. Jistě, extra vysoký není, ale ty ohlasy jsou tak příšerné, že už film o moc víc v kinech nevydělá.
Jak si vedly ostatní filmy, to zjistíte v našem kompletním žebříčku US tržeb.
Holmes & Watson
Vice